3. května 2018 • 23:45

Atlético porazilo Arsenal a je ve finále. Marseille v prodloužení vyřadila Salcburk

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Atlética Madrid v domácí odvetě semifinále Evropské ligy porazili díky brance Diega Costy 1:0 Arsenal a po remíze 1:1 z Londýna postoupili do finále. Soupeřem španělského celku za dva týdny v Lyonu bude Olympique Marseille, nebo Salcburk. Marseille v Salcburku prohrála 1:2 po prodloužení, ale díky brance střídajícího Rolanda ze 116. minuty postoupila do finále.



O výhře Atlética, které se muselo obejít bez distancovaného trenéra Simeoneho, rozhodl v nastavení prvního poločasu Costa. Ve zbytku zápasu si pak domácí vedení bez větších potíží pohlídali a podvanácté za sebou na domácím stadionu neinkasovali.

Madridský celek si díky tomu zahraje o třetí triumf v soutěži, kterou už ovládl v letech 2010 a 2012. V letech 2014 a 2016 si navíc Atlético zahrálo finále Ligy mistrů.

Arsenalu nevyšel už úvod zápasu a kvůli zranění kotníku hosté přišli už ve 12. minutě o kapitána Koscielného. Francouzský stoper opustil hřiště na nosítkách a podle bolestivé grimasy by mohl být ohrožen i jeho start na mistrovství světa, které v Rusku začne za šest týdnů.

Londýnský celek tak přišel o poslední šanci zajistit si triumfem v Evropské lize účast v příštím ročníku Ligy mistrů. Pro trenéra Wengera, který dal jako obvykle v pohárech v brance přednost Ospinovi před Čechem, šlo navíc o rozloučení s evropskou scénou na lavičce Arsenalu.

Francouzský kouč nedávno oznámil, že po sezoně z klubu po 22 letech odejde, a hořký konec musel strpět v jubilejním 250. pohárovém utkání na lavičce Arsenalu.

Atlético Madrid - Arsenal 1:0 (1:0)

Branka: 45.+2 Costa. Rozhodčí: Rocchi - Di Liberatore, Tonolini (všichni It.). ŽK: Gabi, Níguez, Costa - Wilshere, Monreal, Mustafi. Diváci: 64.196. První zápas 1:1, postoupilo Atlético.

Sestavy:

Atlético: Oblak - Partey (90.+3 Savič), Giménez, Godín, Lucas - Níguez, Gabi, Koke, Vitolo (74. Correa) - Costa (83. Torres), Griezmann. Trenér: Burgos.

Arsenal: Ospina - Bellerín, Mustafi, Koscielny (12. Chambers), Monreal - Ramsey, Xhaka, Wilshere (68. Mchitarjan) - Welbeck, Lacazette, Özil. Trenér: Wenger.

Góly

Domácí: 45+2. D. Costa

Hosté:

Sestavy

Domácí: Oblak – Partey (90+2. Savić), J. Giménez, Godín, Lucas Hernández – Vitolo (75. Á. Correa), Gabi, Saúl Ñíguez, Koke – D. Costa (83. F. Torres), Griezmann.

Hosté: Ospina – Bellerín, Mustafi, Koscielny (11. Chambers), Monreal – Ramsey, Xhaka, Wilshere (69. Mchitarjan) – Welbeck, Özil – A. Lacazette.

Náhradníci

Domácí: Luís, Torres, Correa, Savić, Werner, Olabe, Gameiro

Hosté: Mchitarjan, Iwobi, Chambers, Maitland-Niles, Kolašinac, Čech, Nketiah

Karty

Domácí: Gabi, Saúl Ñíguez, D. Costa

Hosté: Wilshere, Monreal

Rozhodčí

Rocchi – Liberatore, Tonolini

Stadion

Estadio Wanda Metropolitano, Madrid

Olympique si přivezl do Rakouska náskok 2:0 z prvního utkání, ten ale po přestávce smazali Haidara a Sarrův vlastní gól. Salcburk už ale v normální hrací době třetí branku nepřidal a ve 116. minutě po sporném rohu rozhodl Rolando.

Marseille si tak zahraje první finále evropských pohárů od roku 2004 a na třetí pokus bude usilovat o první triumf v soutěži.

Salcburk - Olympique Marseille 2:1 po prodl. (2:0, 0:0)

Branky: 53. Haidara, 65. vlastní Sarr - 116. Rolando. Rozhodčí: Karasjov - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.). ŽK: Haidara, Ramalho, Čaleta-Car, Dabbur - Sarr, Lopez, Rami, Germain, Payet, Amavi, Rolando. ČK: 119. Haidara. Diváci: 29.520. První zápas 0:2, postoupila Marseille.

Sestavy:

Salcburk: Walke - Lainer, Ramalho, Čaleta-Car, Ulmer (96. Pongračič) - Haidara, Samassekou, Berisha - Dabbur, Schlager (84. Minamino), Gulbrandsen (69. Hwang Hi-čchan). Trenér: Rose.

Marseille: Pelé - Sarr, Rami, Gustavo, Amavi - Thauvin, Lopez (69. Andre-Frank), Payet, Sanson (101. Rolando), Ocampos - Germain (84. N'Jie). Trenér: Garcia.

Góly

Domácí: 53. Haidara, 65. B. Sarr (vl.)

Hosté: 116. Rolando

Sestavy

Domácí: Walke (C) – Lainer, Ramalho, Ćaleta-Car, Ulmer (96. Pongračić) – Haidara, Samassékou, Valon Beriša – Schlager (84. Minamino) – Dabbur, Gulbrandsen (68. Hwang).

Hosté: Pelé – B. Sarr, Rami, Gustavo, Amavi – Maxime López (68. Anguissa), M. Sanson (101. Rolando) – Thauvin, Payet (C), Ocampos – Germain (84. N'Jie).

Náhradníci

Domácí: Stankovic, Pongračić, Leitgeb, Wolf, Yabo, Hwang, Minamino

Hosté: Escales, Kamara, Rolando, Sertic, Anguissa, Sari, N'Jie

Karty

Domácí: Haidara, Ramalho, Ćaleta-Car, Dabbur, Haidara

Hosté: B. Sarr, Maxime López, Rami, Germain, Payet, Amavi, Rolando

Rozhodčí

Karasev – Averjanov, Kalugin

Stadion

Red Bull Arena, Salzburg

Návštěva

29 520 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud