9. srpna 2018 • 20:52

Olomouc - Kajrat Almaty 2:0. Sladkého paráda, dvě červené i tyčky

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Olomouce se po devíti letech vrátili do evropských pohárů a v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy z toho byla výhra 2:0 nad Karjatem Almaty po trefách Martina Sladkého a Václava Pilaře. Sigma tak může být spokojená s výsledkem, i když dlouho hrála proti oslabenému soupeři a měla další šance. Jenže v 68. minutě se po druhé žluté kartě nechal vyloučit Michal Vepřek a hosté si pak vytvořili výrazný tlak, ze kterého ovšem vzešly jen dvě nastřelené tyčky.



Olomouc má o krok blíže k atraktivnímu souboji s FC Sevilla, musí však příští čtvrtek zvládnout odvetu na umělé trávě v Kazachstánu.

Sigma zahájila zápas proti druhému týmu kazašské ligy aktivně a hlavně přes levou stranu snadno pronikala do vápna hostů, ale střeleckou šanci si nevytvořila. Územní převahu přetavila v gól až po 20 minutách: Sladký nejprve zatáhl balon na soupeřovu polovinu a pak se ještě výstavně levačkou opřel do odraženého míče, který zakroutil do horního rohu Plotnikovovy brány.

Olomouc poté trochu upustila od útočné aktivity a přenechala hru Kajratu. Hostující celek sice držel míč, ovšem ve finální fázi nic nebezpečného nevyprodukoval.

Těžký knokaut dostaly plánů Kazachů osm minut před poločasem: Sujumbajev srazil unikajícího Pilaře , který po přestupu z Plzně debutoval v olomouckém základu, a italský sudí Irrati ho červenou kartou vykázal z hřiště. Z ideální parkety před vápnem pak ale Plšek další trest nepřidal a z přímého volného kopu těsně přestřelil.

Hladově se Sigma na Kajrat znovu vrhla po nástupu z šaten a v 50. minutě se Pilař dočkal první trefy v dresu Olomouce, když si uvnitř šestnáctky na prsou ztlumil míč a pohotovým volejem ho poslal k tyči. Andrův stadion vzápětí zabouřil potřetí, leč zbytečně, protože Nešpor dorážel Houskovu ránu do sítě z ofsajdu.

Další branky přesilovka Hanáků nepřinesla a dvacet minut před koncem se síly srovnaly, když rozhodčí až s velkou časovou prodlevou ukázal červenou kartu Vepřekovi. Felipe pak málem znovu pořádně zamíchal i postupovými kartami, ale po jeho trestném kopu domácí spasila tyč.

Kajrat ale v rovnovážném počtu sil restartoval ofenzivu a v závěru byl znovu nebezpečný. Po skrumáži a teči na malém vápně Sigmu v 83. minutě podruhé zachránila tyč Buchtovy branky.

Hned z protiakce mohla Olomouc přidat třetí branku do úplně otevřené obrany, ale Hála mizerně vyřešil přečíslení se Zahradníčkem a skóre se už nezměnilo.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud