25. října 2018 • 21:04

Kodaň - Slavia 0:1. Důležitou výhru vystřelil prvním gólem Matoušek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie vyhráli ve třetím utkání Evropské ligy na stadionu FC Kodaň 1:0 a přiblížili se postupu. Zápas rozhodl ve 46. minutě premiérovým gólem ve slávistickém dresu útočník Jan Matoušek.



Góly

Domácí:

Hosté: 46. Matoušek

Sestavy

Domácí: Andersen – P. Ankersen, Papagiannopoulos, Bjelland (C), Bengtsson – Skov (84. Kodro), Falk (84. Vavro), Greguš, Fischer (71. Holse) – Sotiriou, N'Doye.

Hosté: O. Kolář – Kúdela, Coufal, Ngadeu, Bořil – Souček – Stoch (86. Frydrych), Hušbauer (90+1. Deli), Traoré, Zmrhal (C) – Matoušek (72. Tecl).

Náhradníci

Domácí: Joronen, Kvist, Thomsen, Kodro, Vavro, Boilesen, Holse

Hosté: Kovář, Sýkora, Olayinka, Tecl, Deli, Baluta, Frydrych

Karty

Domácí: Sotiriou, N'Doye

Hosté: Bořil, Coufal, Traoré

Rozhodčí

Banti – Manganelli, Passeri (všichni ITA)

Stadion

Telia Parken, Kodaň

Fotbalisté Slavie vyhráli ve třetím utkání Evropské ligy na stadionu FC Kodaň 1:0 a přiblížili se postupu. Zápas rozhodl ve 46. minutě premiérovým gólem ve slávistickém dresu útočník Jan Matoušek.

Pražané se po druhém vítězství dostali v polovině skupiny C na postupové druhé místo čtyřčlenné tabulky o dva body před dnešního soupeře, na vedoucí Petrohrad ztrácejí bod. Poslední je Bordeaux bez bodu.

V dalším utkání slávisté za dva týdny přivítají Kodaň v domácí odvetě v Edenu. Do jarních vyřazovacích bojů postoupí první dva celky ze skupiny.

Červenobílí zvítězili teprve ve druhém z posledních 24 venkovních duelů v pohárech a připravili Kodani první porážku v této sezoně Evropské ligy po předchozích deseti zápasech.

Slávistický trenér Trpišovský udělal jednu změnu oproti nedělnímu vítěznému utkání v Liberci, když místo Baluty nasadil na hrot útoku Matouška. V domácí sestavě chyběl bývalý obránce červenobílých Michael Lüftner, který si proti krajanům nezahrál kvůli zranění kolena.

V prvním poločase se v kodaňské aréně odehrával spíše boj a ani jeden z týmů si nevytvořil příliš šancí. Slávisté zpočátku více drželi míč a v osmé minutě po rohovém kopu na zadní tyči zakončil Coufal na dlouhou nohu mimo.

Aktuálně druhý celek dánské ligy po 25 minutách přidal a ve 34. minutě měl první výraznější možnost, ale N'Doye hlavičkoval kousek vedle. Na druhé straně Zmrhalovu střelu v poslední chvíli zblokoval obránce a na druhé vzápětí pálil těsně mimo domácí Greguš, který v minulosti hrával českou ligu za Ostravu a Jablonec.

Do druhé půle vstoupili Pražané nejlépe, jak mohli. Coufal po 50 sekundách hry poslal z pravé strany přízemní centr do vápna a nabíhající Matoušek překonal Andersena. Při svém sedmém startu za Slavii po příchodu z Příbrami si připsal premiérovou trefu. Ve středu přitom kvůli komplikacím v dopravě málem nestihl odlet týmu z Prahy.

V 60. minutě mohl zvýšit Zmrhal, technicky však mířil těsně vedle. Neprosadil se ani Traoré, který sám před brankářem upadl a vysloužil si žlutou kartu za simulování. Kodaň se tlačila za vyrovnáním, ale hosté bránili dobře a nepustili soupeře k jediné přímé střele mezi tyče.

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Petrohrad 6 3 2 1 6:5 11
2. Slavia 6 3 1 2 4:3 10
3. Bordeaux 6 2 1 3 6:6 7
4. FC Kodaň 6 1 2 3 3:5 5

Trpišovského asistent: Máme hodně variant do útoku, bude to jiné než v Petrohradu
Video se připravuje ...

Coufal: Kodaň? Chceme zopakovat výkon z Petrohradu, ale s góly!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud