Jan Malý
4. března 2019 • 18:30

Slavia plánuje na Sevillu. Vyhnout se svěráku, Zmrhal se má učit od Messiho

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S přehnaně defenzivní taktikou na slávistického trenéra Jindřicha Trpišovského nechoďte, ve čtvrtek v Seville bude nutit své hráče k aktivitě, ne aby jen urputně bránili. Červenobílí se do Španělska těší, v Evropě mají už splněno, byť by byli rádi, kdyby měli ještě víc. To, že se Seville aktuálně nedaří, Trpišovský jako výhodu nebere.



Dezert na už tak vydatné pohárové hostině, zároveň výzva pokusit se převézt nablýskaného evropského soupeře. Slavia už v úterý cestuje do Sevilly k prvnímu utkání osmifinále Evropské ligy s místním FC. „Výkon v Genku byl odrazem toho, proč jsme trenéra i sportovního ředitele přiváděli. Cíl v mezinárodních zápasech je splněn, ale věříme, že můžeme překvapit i teď,“ vyprovodil s díkem na cestu červenobílou výpravu šéf klubu Jaroslav Tvrdík.

Družinu kouče Jindřicha Trpišovského čeká konfrontace se španělským obrem, za který chytá český brankář Tomáš Vaclík, a její role bude jiná než obvykle. Zatímco v domácí lize „sešívaní“ herně často dominují, hodně drží míč a tlačí soupeře do úzkých, v Seville budou dost možná odkázáni k defenzivnějšímu pojetí, než které je jim vlastní.

„Je to pro nás velké téma. Jsme zvyklí mít velké držení míče a být dominantnějším týmem. Ale určitě se tam nebudeme chtít jen probránit k nějakému výsledku, budeme se snažit být aktivní. Ale až samotné utkání ukáže, co dokážete soupeři vnutit. Každý hráč na každém postu se bude muset přiblížit svému maximu. Na nás trenérech je, abychom ty správné hráče vybrali,“ rozebral Trpišovský.

Sevillu momentálně užírají nepřesvědčivé výsledky. V Evropské lize sice skolila Lazio, ovšem ve španělské lize vykutala z posledních pěti duelů jen bod. „Viděl jsem všechny poslední zápasy Sevilly kromě toho úplně posledního v Huesce. Je to podle mě jen tím, že neproměňují šance. Navíc tohle je jen téma před zápasem. Jakmile rozhodčí pískne do píšťalky, záleží na hráčích, co předvedou na hřišti,“ nebral jako výhodu aktuální rozpoložení soupeře Trpišovský.

Aby bylo v odvetě o co hrát, přejí si slávisté před zápasem v Seville
Video se připravuje ...

Slávistický kouč už před týdnem vtipkoval, že návod jeho hráčům dal fenomenální Lionel Messi z Barcelony, jenž minulý víkend nasypal Vaclíkovi tři góly. Geniální Argentinec je levák, což je ve Slavii například Jaromír Zmrhal. „Dostane flešku sestříhanou s jeho akcemi. Pak je to jen na něm,“ culil se Trpišovský. „Takže nebudu muset moc běhat,“ usmál se hned Zmrhal. „Když budeš mít takový driblink…,“ odpověděl mu suchým humorem kouč.

Messiho nemá Slavia ani Sevilla, španělský celek však disponuje řadou zajímavých hráčů. „Měl bych asi říct, že mě zaujali všichni,“ pousmál se Trpišovský. „Nejvíc se mi asi líbí Sarabia. Dělá všechno skvěle, tak jak bych si představoval. Je vždy o myšlenku napřed,“ vypíchl velitel červenobílé lavičky jednotlivce.

Když ještě působil na Žižkově, potkal tam brankáře Vaclíka, který má v Seville pevné místo. „Často jsem na něj kopal penalty a dost jsem je proměňoval, mám s ním dobru bilanci,“ pochlubil se Trpišovský. „Už tehdy bylo vidět, že má našlápnuto k velké kariéře. Je to skvělý kluk, týmový hráč, pracant,“ charakterizoval kouč Vaclíka.

Trpišovský se těší na svůj první souboj se španělským fotbalem, zkušenost přímo se Sevillou má ale z Liberce obránce Vladimír Coufal. Slovan v roce 2013 uhrál s věhlasným sokem dvě remízy. „Emoce ve mně vzpomínky vyvolávají, ale nevím, jestli pozitivní. Doma jsme je měli na lopatě, ale o vítězství jsme přišli. Venku to bylo šílené, hráli jsme prakticky pořád bez míče. Pak se zbláznil David Pavelka, udělal sólo přes šedesát metrů a dal gól z dvaceti metrů. A pak jsme zase hráli bez míče,“ vybavil si Coufal.

Vyhne se Slavia takovému svěráku?

Slavia jako Manchester City! Sešívaní monstrózně představili dresy od Pumy
Video se připravuje ...

Vše o Slavii čtěte ZDE>>>

SESTŘIH: Bohemians - Slavia 0:3. Jasnou výhru hostů v derby přehlušilo kontroverzní video
Video se připravuje ...

Bohemians - Slavia: Video v hlavní roli! Bohemians není uznán gól, Slavia kope penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud