29. května 2019 • 11:17

Nechtěný Mchitarjan. Policie v Baku zastavila fanoušky s dresem Arména

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Policie v Baku zastavila dva fanoušky Arsenalu, kteří na sobě měli dres Henrika Mchitarjana. Arménský fotbalista neodcestoval do dějiště finále Evropské ligy kvůli obavě o svoji bezpečnost, neboť jeho země kvůli konfliktu o Náhorní Karabach neudržuje s Ázerbájdžánem diplomatické vztahy. Zápas mezi Arsenalem a Chelsea se uskuteční dnes od 21 hodin.



Video kolující po internetu zachytilo dva příznivce "Kanonýrů" na procházce parkem, kde je zastavil policista. Po komunikaci přes vysílačku spolu s dalšími dvěma kolegy nechal fanoušky jít.

Policisté zastavují fanoušky Arsenalu s dresem Mchitarjana:

Problémy měli fanoušci i při vstupy do fanzóny, kdy po nich policisté chtěli ukázat dresy schované pod vlajkami...

Mchitarjan během angažmá v Dortmundu už v roce 2015 vynechal kvůli obavám o bezpečnost utkání Evropské ligy s Gabalou. Do Ázerbájdžánu neodcestoval třicetiletý kapitán arménské reprezentace ani loni v říjnu, kdy tam Arsenal hrál zápas skupiny Evropské ligy s Karabachem, přestože UEFA nabídla pomoc s vízy.

K účasti ve finále ho nepřesvědčilo ani prohlášení ázerbájdžánského ministerstva zahraničí, že v zemi se už velkých akcí zúčastnilo mnoho arménských sportovců, a že sport a politika jsou oddělené oblasti.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud