16. srpna 2020 • 22:55

Sevilla - Manchester United 2:1. Španělé slaví finále EL, Vaclík na lavičce

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sevilly v semifinále Evropské ligy porazili 2:1 Manchester United a v pátečním finále narazí na lepšího z utkání Inter Milán - Šachtar Doněck. Anglický celek sice v Kolíně nad Rýnem vedl po penaltě Bruna Fernandese, ale pětinásobní šampioni skóre otočili zásluhou Susa a Luuka De Jonga.



Góly

Domácí: 26. Suso, 78. L. de Jong

Hosté: 9. B. Fernandes

Sestavy

Domácí: Bunú – Navas (C), Koundé, Diego Carlos, Reguilón – Banega, Fernando, Jordán (87. Gudelj) – Suso (75. F. Vázquez), Nasjrí (56. L. de Jong), Ocampos (56. Munir).

Hosté: de Gea – Wan-Bissaka (87. Fosu-Mensah), Lindelöf, Maguire (C), Williams (87. D. James) – Fred – Greenwood (90+3. Ighalo), B. Fernandes, P. Pogba, Rashford (87. Mata) – Martial.

Náhradníci

Domácí: Vaclík, Díaz, Gómez, Munir, Gudelj, Escudero, de Jong, Torres, Vázquez, Lara, Genaro, Pérez

Hosté: Grant, Romero, Bailly, Mata, Lingard, Pereira, James, Fosu-Mensah, Ighalo, Matić, McTominay, Mengi

Karty

Domácí: Diego Carlos, Munir

Hosté: Williams, Rashford, Maguire

Rozhodčí

Brych – Borsch, Lupp

Stadion

RheinEnergieStadion (Kolín n. R.)

V brance Sevilly dostal stejně jako v předchozím průběhu soutěže před českým reprezentantem Vaclíkem přednost Bunú a už v sedmé minutě inkasoval. Nejprve si poradil s pokusem Rashforda, toho ale po střele fauloval Carlos a nařízený pokutový kop s přehledem proměnil Fernandes.

Sevilla srovnala ve 26. minutě, kdy obrana United zapomněla na nabíhajícího Susa a ten po přihrávce Reguilóna zamířil přesně do odkryté branky. Hlavní postavou zbytku prvního poločasu byl opět Bunú, který nejprve kryl přímý kop Rashforda a v nastavení si poradil i se střelou Fernandese.

Úvod druhé půle patřil United, ale Bunú ani z několika vyložených šancí neinkasoval. Nejprve si poradil se střelou Greenwooda a poté uspěl i proti dvěma sólům Martiala. Hráči Sevilly udeřili prakticky ze své první šance po přestávce, do které se po centru Navase dostal De Jong a z voleje překonal gólmana De Geu.

United poté opět soupeře zatlačili, ale už to z jejich strany byla spíš křeč a šanci na vyrovnání si nevypracovali. Sevilla si tak po čtyřech letech zahraje opět ve finále Evropské ligy, ve kterém zatím vždy uspěla. V letech 2006 a 2007 ovládla ještě Pohár UEFA a zbývající tituly získala v letech 2014 až 2016. Naopak Manchester United tři roky starý triumf v soutěži nezopakuje.

Radost fotbalistů Sevilly, kteří v semifinále Evropské ligy postoupili přes Manchester United
Radost fotbalistů Sevilly, kteří v semifinále Evropské ligy postoupili přes Manchester United

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud