1. října 2020 • 20:54

Liberec – APOEL 1:0. Slovan slaví! Postup do EL trefil v nastavení Mara

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
11
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce vyhráli v závěrečném 4. předkole Evropské ligy doma nad APOELem Nikósie 1:0 a popáté v historii a poprvé od sezony 2016/17 si v pohárech zahrají v základní skupině. Takticky vedený zápas rozhodl v páté minutě nastavení z penalty Kamso Mara.



Severočeši vítězstvím nad APOELem završili úspěšné vystoupení v kvalifikaci Evropské ligy. Ve 2. předkole vyhráli 5:1 na stadionu litevského Riteriai a o kolo dále porazili rumunský FSCB na jeho hřišti 2:0. Kvůli koronavirové pandemii se celá kvalifikace pohárů hraje bez diváků a s výjimkou 4. předkola Ligy mistrů jen na jedno utkání místo dvou.

Trojici soupeřů pro základní skupinu pozná Liberec v pátek při losu ve švýcarském Nyonu. V osudí budou také Slavia a Sparta.

Liberecký trenér Hoftych nasadil svou obvyklou sestavu, z níž celkem sedm hráčů nehrálo od začátku při prohře 0:3 v posledním ligovém duelu s Pardubicemi.

V zahajovací jedenáctce APOELu nechyběl bývalý útočník Sheffieldu Wednesday Nuhiu, jenž hned ve třetí minutě zahrozil. Po úvodním náporu hostů se ve třetí minutě dostal ke střele, ale Kačaraba ji zblokoval.

Pavel Hoftych po postupu do skupiny Evropské ligy létal nad hlavami hráčů
Pavel Hoftych po postupu do skupiny Evropské ligy létal nad hlavami hráčů

Po necelé čtvrthodině zakončoval Nuhiu znovu a míč se po jeho hlavičce otřel o břevno. Severočeši brzy vyrovnali hru a ve zbytku první půle převládl na trávníku taktický boj. Nebezpečnější ale dál byl nejúspěšnější celek kyperské historie a čtvrtfinalista Ligy mistrů z roku 2012. Těsně za polovinou úvodního dějství zachránil domácí brankář Nguyen, který dobře vyběhl proti Ndongalaovi.

Ještě více liberecký gólman podržel svůj tým sedm minut po pauze, kdy zblízka vychytal Nuhiua. APOEL, který před třemi lety vyřadil v závěrečném 4. předkole Ligy mistrů Slavii, byl silnější na míči, ale Slovan díky bojovnosti odolával. V 80. minutě se domácí marně dožadovali penalty poté, co Kačaraba upadl ve vápně po zákroku Jorgeho.

Když už se zdálo, že opatrný zápas směřuje do prodloužení, dočkali se Severočeši přece jen penalty. Po hlavičce střídajícího Rabušice zahrál rukou ve vápně Geraldes a guinejský záložník Mara v páté minutě nastavení nezaváhal.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Hoftych o postupu: Chvílemi to byla válka. Penalta "Kamila" Mary? Klobouk dolů!
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud