2. prosince 2020 • 10:25

Tvrdík překvapil: na Slavii přijde 600 diváků! Všichni budou otestovaní

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
21
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani po čtvrtečním zmírnění opatření proti šíření koronaviru a přechodu do třetího stupně protiepidemického systému nebudou smět v Česku na sportovní akce diváci. Na domácí utkání fotbalistů Slavie v 5. kole Evropské ligy proti Beer Ševě ale bude moci být na stadionu 600 negativně otestovaných lidí z řad partnerů klubu. Podle předsedy představenstva Pražanů Jaroslava Tvrdíka byl zápas zařazen do pilotního projektu ministerstva zdravotnictví.



„Účast je povolena při dodržení hygienických pravidel 600 hostům z řad partnerů klubu, kteří se před zápasem podrobí antigennímu testování certifikovanou laboratoří. Náklady nese klub, UEFA souhlasí,“ uvedl Tvrdík na Twitteru. Nespecifikoval, o jaký projekt se jedná. 

Při soutěžích UEFA sice může být od října na rozdíl od české ligy zaplněn stadion až z 30 procent, ale pouze pokud to dovolí úřady v jednotlivých zemích. Většina mezistátních utkání se kvůli zhoršené koronavirové situaci v Evropě hraje bez diváků.

V Česku naposledy mohli fanoušci v omezeném počtu do hlediště na začátku října těsně předtím, než byly sportovní akce na měsíc přerušeny. Před zastavením nejvyšší soutěže smělo na stadion maximálně 2000 diváků.

Současný protiepidemický systém umožní přítomnost fanoušků na stadionu až při přechodu do druhého stupně, při kterém bude moci zápasy venku sledovat 500 lidí. V prvním stupni to pak bude 1000 diváků.

Zápas Slavie s Beer Ševou začne ve čtvrtek v Edenu v 21:00 a český šampion si může zajistit postup ze základní skupiny. Utkání vám přineseme na iSport.cz ONLINE.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Slávistický talent Jurásek: Parádní sólo ze všech úhlů. Kam až to může dotáhnout?
Video se připravuje ...

Stanciův divoký pád ve vápně! Bez dotyku soupeře, dožadoval se penalty?
Video se připravuje ...

Trpišovský: První poločas byl od nás nejhorší v sezoně. Dva roky jsme nedostali gól z rohu...
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Slavia - Brno 1:1. Šok v Edenu, v závěru srovnal Šural
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
21

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud