7. dubna 2021 • 11:20

Právník Kamary: Trest pro Kúdelu je symbolický. Obhajoba Slavie? Fantasy

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
29
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím předběžná stopka na jeden zápas. Ale co bude dál? Kauzu Ondřeje Kúdely po utkání Evropské ligy na hřišti Rangers rozsekne až definitivní verdikt disciplinární komise UEFA. Právník Glena Kamary, jehož měl Kúdela rasisticky urazit, se už však vyjádřil k předběžnému trestu. „Hráčům černé pleti dává toto rozhodnutí jen malou důvěru,“ vzkázal nespokojeně Aamer Anwar.



Tvrzení proti tvrzení. Ondřej Kúdela i celá Slavia rasismus odmítá, Kamarovi prý řekl anglické spojení „fucking guy“. Finský záložník nesouhlasí, slyšel „fucking monkey“.

Teď záleží jen na UEFA, které straně dá nakonec za pravdu. Kúdelovi může v krajním případě hrozit stopka až na deset utkání. Zároveň je vyšetřován i Kamara, který stopera Pražanů napadl po duelu v útrobách stadionu.

Právník finského reprezentanta Aamer Anwar reagoval na předběžný jednozápasový trest pro Kúdelu prohlášením. A prozatímní verdikt se mu nelíbí. Podle něj dává jen malou důvěru hráčům černé pleti, kteří čelí tak „ohavnému zneužívání“ a jde jen o symbolické gesto.

INSIDER s Martinem Jiránkem: Kolář v bráně na Arsenalu? Určitě neriskovat!
Video se připravuje ...

„UEFA provedla počáteční vyšetřování, díky kterému se chování Kúdely hodně řeší. Tento zákaz na jeden zápas ale vzbuzuje jen malou důvěru, že UEFA myslí potlačení rasismu ve fotbale vážně. Do budoucna musí podniknout tvrdá opatření,“ podotkl právník záložníka Rangers.

A argumenty Slavie jsou podle Anwara nepatřičné. „Jejich obhajobu můžu popsat jako nepatřičnou a fantaskní. Zdrcující důkazy proti Kúdelovi znamenají, že UEFA musí přijmout okamžitá opatření, aby ho rázně potrestala za zločin, ze kterého je obviněn,“ poznamenal.

Pro lídra české ligy předběžný trest zase tolik neřeší, Kúdela by totiž kvůli zdravotním problémům zítra na hřišti Arsenalu nastoupit stejně nemohl. Trenér Trpišovský má se složením obrany pořádně zamotanou hlavu, k dispozici není ani další zkušený stoper Simon Deli.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
29

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud