Jan Vacek
25. listopadu 2021 • 05:00

Se Spartou v nepřátelské zóně. Hráče i novináře v Glasgow hlídá ochranka

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z GLASGOW | Vykoupit se z nedělní ligové blamáže. Podat jasný důkaz, že to byl pouze jeden nepochopitelný úlet. Přiblížit se naplnění předsezonního cíle. Motivací má Sparta před dnešní očekávanou válkou s Rangers plný batoh. „Věřím, že se výkon ze zápasu se Slováckem nebude opakovat,“ ubezpečil trenér Pavel Vrba. Jeho parta potřebuje ve Skotsku bodovat, výhra by jí poslala těsně před brány jarní fáze Evropské ligy. Proti ale bude nažhavená jedenáctka v modrém. Navíc s padesáti tisíci fanoušky v zádech…



Bývá to kolorit každého venkovního utkání Sparty v evropských pohárech. Zástupci jednotlivých partnerů fasují ještě před odletem v Praze dárkovou tašku, součástí obsahu zpravidla bývá i šála.

Včera dopoledne ale na Ruzyni cestující do Glasgow nic takového v balíčku nenašli. Důvod je evidentní. Snaha o co největší anonymitu. Zkrátka na sebe příliš neupozorňovat. Letenští si moc dobře uvědomovali, že vyrazili na nepřátelské území.

I během letu zazněl ze strany klubových činovníků směrem k osazenstvu na palubě jasný apel, aby se pokud možno nepohybovali po městě na vlastní pěst a drželi se výhradně ve větších skupinách.

Součástí výpravy byla i tříčlenná ochranka, která se během celého pobytu stará o bezpečnost skupinky českých novinářů. Doprovázela je na včerejší tiskovou konferenci, dnes nebude chybět ani na utkání. Bodyguardy za zády pochopitelně mají i samotní hráči. Více v GALERII ZDE>>>

„Že by něco bylo extra jinak, to moc nevnímám. Tedy krom zdravé sportovní rivality. Nic jiného si nepřipouštím. My to neovlivníme, jsme tu kvůli fotbalu. To je jediné, co můžeme nějakým způsobem uchopit,“ prohlásil zkušený záložník David Pavelka.

Sparťany i novináře hlídala ochranka
Sparťany i novináře hlídala ochranka

Ano, pokud jde o hráče a realizační tým, snažili se Pražané navodit co nejnormálnější atmosféru. Takovou, ve které se Adam Hložek a spol. budou moci adekvátně připravit na klíčový zápas. Dnes večer to totiž ve Skotsku rozhodně nebude jen nějaká obyčejná bitva. Ne, tohle je pro rudé jeden ze zápasů podzimu.

Pokud ho Sparta zvládne za tři body, zatímco Bröndby současně neporazí Lyon, zajistí si postup do jarní fáze Evropské ligy. I remíza by jí ponechala v ruce hlavní triumfy. Porážka o víc než gól by naopak znamenala odsouzení pouze k boji o třetí flek a tedy propad do nižší Konferenční ligy.

„Rangers mají nového trenéra Giovanniho van Bronckhorsta, takže netušíme úplně všechno. Ale tím, že ke změně došlo už minulý týden, nový kouč už se určitě zapojil do tréninků. Osobně nečekám, že Rangers budou hrát výrazněji jinak,“ prohodil trenér Pavel Vrba .

Pro Letenské to zároveň bude test odolnosti a vnitřní síly. V paměti totiž zůstává slovácký mixér, do kterého se sparťané chytili v neděli v Uherském Hradišti a vypadli z něj s ostudným přídělem 0:4.

Teď mají možnost ukázat, že to byl pouze jednorázový výpadek. A nikoli hlubší problém, který po sérii nepřesvědčivých výkonů před listopadovou reprezentační pauzou teď zkrátka vybublal na povrch.

„Možná to bude podobný zápas jako na Slovácku. Snad se z toho poučíme. To utkání nebylo vůbec dobré, ale věřím, že se takový výkon nebude opakovat. Ale cíle máme pořád stejné, proč bychom neměli mít?“ opáčil Vrba.

Jeho svěřence čeká dnes večer na Ibrox Stadium doslova peklo. Bude vyprodáno, padesát tisíc fanoušků v ochozech. Na atmosféře se mohou podepsat i události z předchozích bitev skotského mužstva se Spartou i Slavií.

„Já politiku nedělám. Normálně se připravujeme na zápas, nevidím v tom žádný problém. V Praze na hřišti probíhalo všechno standardně,“ upozornil Vrba.

Doma Sparta brala triumf 1:0. Dnes večer by ho naléhavě potřebovala taky.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Skupina A

Z V R P Skóre B
1. Lyon 6 5 1 0 16:5 16
2. Rangers 6 2 2 2 6:5 8
3. Sparta 6 2 1 3 6:9 7
4. Brøndby 6 0 2 4 2:11 2

ONLINE PŘENOS - Pohárový čtvrtek
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
AC Sparta Praha AC Sparta Praha FK Jablonec FK Jablonec Lukáš Vácha Lukáš Vácha SK Slavia Praha SK Slavia Praha Štěpán Filípek, redaktor Sportu Štěpán Filípek, redaktor Sportu Václav Kotal Václav Kotal
Obnovit
Zprávy ze dne 25. 11. 2021
19:46
25. 11. 2021
AC Sparta Praha

Sestava Sparty pro zápas na Rangers, v bráně překvapivě začíná Dominik Holec!

Zprávy ze dne 25. 11. 2021
8:53
25. 11. 2021
AC Sparta Praha

Jaká je atmosféra kolem Sparty v Glasgow? Čtěte reportáž redaktora Sportu Jana Vacka přímo z místa: „Součástí výpravy bje tříčlenná ochranka, která se během celého pobytu stará o bezpečnost skupinky českých novinářů. Doprovázela je na včerejší tiskovou konferenci, dnes nebude chybět ani na utkání.“ Celý článek čtěte ZDE>>>

Sparťany i novináře hlídala ochranka
Zprávy ze dne 24. 11. 2021
21:30
24. 11. 2021
AC Sparta Praha

Trénink fotbalistů Sparty v Glasgow

Pavel Vrba řídí trénink Sparty na stadionu Rangers Hráči Sparty na téninku před zápasem s Rangers Kapitán David Pavelka (vpravo)
Zprávy ze dne 24. 11. 2021
20:00
24. 11. 2021
AC Sparta Praha

Trenér Sparty Pavel Vrba v Glasgow: „Naše cíle jsou pořád stejné. Ve Skotsku to možná bude podobný zápas jako na Slovácku. Snad se z toho poučíme. Věřím, že se takový výkon nebude opakovat.“ Celý rozhovor ZDE>>>

Záložník Sparty David Pavelka v Glasgow: „Věřím, že jsme přijeli v takovém rozpoložení, abychom zápas zvládli. Chápu, že narážíte na víkend, kdy jsme to na Slovácku absolutně nezvládli. Vyhodnotili jsme si to tak, aby se to už neopakovalo. Teď chceme naplnit naše ambice, což je pokračování v Evropě i na jaře.“ Celý rozhovor ZDE>>>

Zprávy ze dne 24. 11. 2021
12:05
24. 11. 2021
AC Sparta Praha

Fotbalisté Sparty odletěli do Skotska v dobré náladě.

Zprávy ze dne 24. 11. 2021
10:02
24. 11. 2021
AC Sparta Praha
Zprávy ze dne 24. 11. 2021
5:00
24. 11. 2021
AC Sparta Praha

UEFA neváhala, na tenhle mač okamžitě vtiskla výstražný štempl: vysoce rizikový. Není se čemu divit. Kolem čtvrteční bitvy Rangers se Spartou varovně blikají červené kontrolky. Letenští totiž na konci září převzali štafetu od Slavie a rovněž se dostali se skotským klubem do křížku. Ve středu dopoledne vyrážejí do jejich teritoria a důležitá mantra je nasnadě. Bezpečnost. Pro hráče, trenéry i další členy realizačního týmu. Více o bezpečnostních opatřeních před zápasem Rangers - Sparta ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud