25. února 2022 • 12:20

Los Evropské ligy: West Ham jde na Sevillu, Leverkusen proti Atalantě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu s českým triem Tomáš Souček, Vladimír Coufal, Alex Král se v osmifinále Evropské ligy utkají se Sevillou. Barcelona bude hrát proti tureckému Galatasaray, Leverkusen s aktuálně zraněným Patrikem Schickem vyzve Atalantu. Rozhodl o tom los ve švýcarském Nyonu. První zápasy jsou na programu 9. a 10. března, odvety se budou hrát 17. března.



Zatímco londýnský West Ham jako vítěz podzimní skupiny vstupuje do play off až v osmifinále, sevillský tým už vyřazovací fázi rozehrál. Rekordní šestinásobný šampion EL zdolal Dinamo Záhřeb, s nímž po domácím vítězství 3:1 ve čtvrteční odvetě prohrál 0:1. Úvodní osmifinálový duel se uskuteční v Seville.

Také Leverkusen, jehož nejlepší střelec Schick se zotavuje po zranění lýtkového svalu, postoupil rovnou do osmifinále. Bergamo ve 2. kole přešlo přes Olympiakos Pireus s brankářem Tomášem Vaclíkem po triumfech 2:1 doma a 3:0 venku. Atalanta rozehraje osmifinále s Bayerem v Itálii.

FC Barcelona po postupu přes Neapol změří síly s Galatasarayem Istanbul. Poslední ruský zástupce v aktuálním ročníku evropských pohárů Spartak Moskva dostal za soupeře Lipsko a začít by měl v Německu. Odveta se podle dnešního rozhodnutí UEFA uskuteční na neutrální půdě.

Glasgowští Rangers, kteří ve skupině potkali i pražskou Spartu a ve 2. kole překvapivě vyřadili Dortmund, narazí na Crvenou zvezdu Bělehrad. Zbývající dvojice tvoří Braga - Monako, FC Porto - Lyon a Betis Sevilla - Eintracht Frankfurt.

Los osmifinále Evropské ligy:

Rangers - Crvena Zvezda Bělehrad
Braga - Monaco
Porto - Lyon
Atalanta Bergamo - Leverkusen
FC Sevilla - West Ham
Barcelona - Galatasary
Lipsko - Spartak Moskva
Betis Sevilla - Frankfurt

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud