1. června 2023 • 09:43

Jak Mourinho nesnáší prohry: medaili hodil do davu, v garáži ztropil scénu

Autor: vmn, ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Special one“. Pan výjimečný, jedinečný. Ale ne pokud jde o umění přijímat porážky. José Mourinho na trofej v Evropské lize a AS Řím nedosáhl, jenže i po zápase v Budapešti na sebe poutal spoustu pozornosti. Naboural slavnostní ceremoniál, na medaili se ani nepodíval a zbavil se jí. A rozhodčího Taylora odchytil v garážích Puskás Arény.



„Gratuluji Seville, ale především svým hráčům. Ztratili jsme zápas, ale ne hrdost. Vyhrál jsem pět finálových zápasů, prohrál jediný, ale nikdy jsem nebyl na tým pyšnější než dnes. Kluci tam nechali naprosto všechno. Tvrdě jsme makali. Samozřejmě jsme trénovali i penalty, ale bohužel jsme dvě neproměnili. Prohráli jsme všichni společně, nejen hráči, kteří je zahrávali," prohlásil po zápase José Mourinho pro italská média.

Při rozhovorech se snažil působit klidně, během zápasu se však znovu projevoval jako mistr psychologických her. Na konci dlouhého budapešťského večera se ale dalo jen stěží rozeznat, jestli šlo o „mindgames“, nebo výbuchy vzteku.

Televizní kamery na něj mířily celý večer. I po prvním gólu AS, kdy se celá lavička radovala, jen Mourinho zůstal ledově klidný. Nevydržel dlouho. Hlavně během prodloužení, když italský tým tahal čas, se aktivně zapojoval do hádek u střídaček. Vrchol představení přišel po penaltovém rozstřelu: hráče si nejdřív vzal do kolečka přímo na hřišti, pak si úplně mimo pořadí vyzvedl stříbrnou medaili a než zmizel v kabinách, hodil ji mladému fanouškovi na tribunu.

„Už jsem takový. Stříbrné medaile mě nezajímají. Nechci je, proto jsem se jí zbavil," řekl Mourinho v rozhovoru pro televizi Movistar. Šedesátiletý trenér musel skousnout první porážku ve velkém evropském finále a nevyužil šanci osamostatnit se šestým triumfem v čele historických tabulek před legendárním Italem Giovannim Trapattonim.

Stres z porážky ho podle všeho provázel ještě dlouho a vztek si vylil i na sudím. Počínání Anthonyho Taylora se mu nelíbilo většinu zápasu, jeho tým inkasoval osm žlutých karet.

AS finále po velké bitvě prohráli a přišli o šanci hrát příští rok Ligu mistrů. „Je to dobře, nejsme na ni připraveni. A doufám, že Taylor bude řídit jen Ligu mistrů a bude v ní pískat takové sr***y,“ rozčílil se portugalský trenér.

Rozhodčímu vše sečetl v garáži. „Zk***ná ostuda,“ křičel na něj v útrobách budapešťské Puskás Arény. A než se s telefonem v ruce odšoural směrem k týmovému autobusu, italsky ho poslal do oněch míst.

Zatím není jasné, jestli bude José Mourinho trénovat v Itálii i v příští sezoně. Hlavně francouzská média spekulovala o zájmu PSG, sám Portugalec prohlásil, že se bude vlastní budoucností zaobírat až ve chvíli, kdy mu skončí sezona.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud