5. října 2023 • 20:40

Betis - Sparta 2:1. Letenští vedli, ale přišel obrat. Hlavou rozhodl Isco

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
92
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sympatický výkon, jenže bez bodů... Sparta prohrála ve druhém utkání skupiny Evropské ligy na hřišti Betisu Sevilla 1:2. Letenští vedli už ve třetí minutě díky trefě Veljka Birmančeviče, po chybě Petera Vindahla ale vzápětí srovnal Assane Diao. Deset minut před koncem hlavou rozhodl Isco, největší hvězda domácích. Situace ve skupině C se zamotala, po výhře Arisu Limassol nad Rangers (2:1) mají aktuálně všechny čtyři týmy tři body.



Obhájci českého titulu od října 1985 nezvítězili ve Španělsku v sedmém pohárovém utkání po sobě. Naopak Betis vyhrál v pohárech nad českým mužstvem i popáté a z toho potřetí doma.

Po dvou soutěžních zápasech nastoupil za Pražany kapitán Krejčí, který si kvůli vyloučení z derby odpykal v české lize i domácím poháru trest. Spartu podle klubového webu přijelo podpořit okolo 540 fanoušků, kteří zcela zaplnili svůj sektor. Celkem na Estadio Benito Villamarín přišlo 45.037 diváků.

Premiérový soutěžní souboj Betisu se Spartou začali lépe hosté. Ryneš našel za domácí obranou Birmančeviče a srbský křídelník po dvou a půl minutách hry otevřel skóre. V soutěžní sezoně se trefil popáté.

Letenští diktovali tempo hry, v deváté minutě však zbytečně inkasovali. Argentinský mistr světa Pezzella poslal dlouhý nákop, za nímž vyběhl gólman Vindahl, jenže si ho nezpracoval, míč ho přeskočil a Diao zakončil do zcela odkryté branky.

Poté se tempo hry zklidnilo a žádný z týmů si dlouho nevypracoval šanci. Po více než půlhodině hry hostující stoper Panák poslal Vindahlovi prudkou zpětnou přihrávku a dánský brankář na poslední chvíli odvrátil balon před napadajícím Iglesiasem. Pražané se rychle vydali vpřed a Birmančevič hledal před brankou Haraslína, míč však doputoval až k Rynešovi, jenž pouze napálil boční síť.

Ve 40. minutě jeden z domácích hráčů poslal zpětnou přihrávku, gólman Silva ji těsně odvrátil před Kuchtou, ale balon doputoval jen k Haraslínovi, jehož pohotová rána z dálky minula tyč.

Krátce po změně stran pětinásobný vítěz Ligy mistrů s Realem Madrid Isco zamířil z přímého kopu těsně vedle. Na druhé straně Birmančevič přistrčil míč do šestnáctky Lacimu, jenže do jeho střely se včas vložil kapitán Betisu Pezzella. Po více než hodině hry vypálili Isco a Roca vedle. Betis pokračoval ve stupňujícím tlaku. Míč se v šestnáctce odrazil k Ruibalovi, jehož střelu Vindahl vyrazil a Iglesiasovu dorážku zblokoval Laci.

V 80. minutě však Sparta další akci „Zelenobílých“ neustála. Rodríguez nacentroval do vápna a agilní Isco hlavičkou překonal Vindahla. V závěrečné páté minutě nastavení Sparta mohla srovnat po akci dvou střídajících hráčů, jenže nikým nehlídaný Karabec po Preciadově centru hlavou minul.

Betis zvítězil v pohárech po třech porážkách a jeho chilský trenér Pellegrini zdolal některý z českých celků i ve čtvrtém pohárovém duelu. Pražané od listopadu 2020 nevyhráli venku 11. pohárové utkání v řadě.

Góly

Domácí: 9. Diao, 79. Isco

Hosté: 3. Birmančević

Sestavy

Domácí: R. Silva – Ruibal, Pezzella (C), Roca, Miranda (46. A. Vinícius) – G. Rodríguez, W. Carvalho (60. Guardado) – Diao (85. Bellerín), Isco, Ezalzúlí (46. A. Pérez) – Iglesias (75. José).

Hosté: Vindahl – Sørensen, Panák, Krejčí ml. (C) – Wiesner (60. Preciado), Laçi (68. Sadílek), Kairinen, Ryneš – Birmančević (68. Pešek), Kuchta (80. Olatunji), Haraslín (80. Karabec).

Náhradníci

Domácí: Vinícius, Bellerín, Bravo, Fernández, Guardado, Pérez, Pérez, Rodri, Vieites, José, Sorroche

Hosté: Gomez, Karabec, Olatunji, Pavelka, Pešek, Preciado, Sadílek, Sejk, Vitík, Vorel, Zelený, Mejdr

Karty

Domácí: G. Rodríguez, Diao, Ruibal, A. Vinícius

Hosté: Haraslín, Birmančević, Ryneš

Rozhodčí

Duje Strukan – Bojan Zobenica, Alen Jakšič (všichni Chorvatsko)

Stadion

Estadio Benito Villamarín (Sevilla)

Skupina C

Z V R P Skóre B
1. Rangers 6 3 2 1 8:6 11
2. Sparta 6 3 1 2 9:7 10
3. Real Betis 6 3 0 3 9:7 9
4. Aris Limassol 6 1 1 4 7:13 4
AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
92

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud