Bartoloměj Černík
7. března 2024 • 23:00

AC Milán - Slavia 4:2. Diouf vyloučen, odpor v oslabení a ztráta do odvety

Vstoupit do diskuse
180
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MILÁNA | Co mohlo být! Zápas na hřišti giganta AC Milán se mohl pro Slavii vyvíjet mnohem lépe, kdyby slávisté nebyli už od 26. minuty v deseti lidech. Nešťastným viníkem se stal vyloučený Malick El Hadji Diouf. Uhrát slušný výsledek proti ofenzivním hvězdám AC se zdálo jako „mission impossible“, slávisté ale na San Siru hrdinně uhráli výsledek 2:4 a do Edenu si vezou hratelný výsledek.



Má pověst plašana. Někdy vlítne do souboje až příliš srdnatě. V Edenu to o Malicku El Hadjim Dioufovi vědí a pracují s ním na tom.

„Je dost zbrklý, stál Tromsø dvě důležité výhry proti Rosenborgu a Bodø/Glimt, protože se nechal vyloučit za hloupé chyby,“ řekl nedávno v rozhovoru pro deník Sport anglický novinář Josh Butler. Senegalský talent zvládl obě derby bez žlutého kartonku, ale nakonec své pověsti přeci jen dostál.

Nejdřív přitom mohl být na San Siru slávistickým hrdinou. Hráči se ještě pořádně nezapotili a Diouf se objevil na konci lahůdkového centru na zadní tyči úplně osamocen. Promáchl. Pak už mu největší zápas jeho života pěkně zhořkl.

Když v souboji ve 26. minutě ve středu hřiště tvrdě došlápl na Pulišičův kotník, nešlo o zákeřnost. Přesto měl Diouf štěstí, že americkou hvězdu nezranil. Křídelníkovi se omluvil, objal se s pár hráči Milána a pomalu se odšoural z hřiště. Věděl, že svůj tým obrovsky oslabil. Nyní ale musí být hrdý, jak srdnatý předvedli jeho spoluhráči výkon.

AC Milán měl totiž směrem dopředu na hřišti snad to nejlepší, co má k dispozici. Trojice Rafael Leao, Cristian Pulišič a Olivier Giroud jsou plejeři světové úrovně. Celkem nervózní zápas, ve kterém měli v určitých pasážích navrch i slávisté, se tak najednou přeměnil v ofenzivní kolotoč. „Rossoneri“ využili přesilovku už po osmi minutách. David Zima si nechal za záda naběhnout Girouda, který zatloukl za Staňkova záda Leaův skvělý centr.

Na políček do tváře zvládli slávisté reagovat. David Douděra se opět přeměnil na střelce nádherných volejů a po odraženém rohu rozjásal zaplněný hostující sektor na druhé straně stadionu. Před poločasem ale přišly zásahy z rohů v podání Tijaniho Reijnderse a Rubena Loftuse-Cheeka a zdálo se, že nezbývá než se mohutnému San Siru poklonit a doufat, že se domácí střelci smilují.

Po pauze ale z kabiny vyšla stejná Slavia, která hrála v první půl hodině. Evropská. Připomínající ten tým, který si v nedávných letech nejezdil na evropské svatostánky užít soupeře, ale který tam přijel hrát odvážně. Jistě, slávisté museli poctivě bránit, přesto se při každé možné šanci snažili dopředu prokombinovat. Lukáš Masopust i Oscar předvedli nadstandardní výkony, to samé se dá říct o Tomáši Holešovi.

A pak je tu samozřejmě muž velkých zápasů Ivan Schranz. Ten vystřídal nevýrazného Mojmíra Chytila a chvíli po svém nástupu na hřiště poslal odražený míč perfektně do protější šibenice. Sníženo!

San Siro pískalo. Hlasitě. Jejich miláčci se nechali přehrávat týmem o deseti lidech. V závěru sice domácí díky Pulišičově trefě zvýšili na 4:2, ale psychicky se moc nemění. Slavia sice odjíždí z Milána s prohrou, ale na svůj výkon můžou být hráči pyšní. A pokud takhle odvážně zahrají i v domácím prostředí, na postup přes giganta mají šanci.

Góly

Domácí: 34. Giroud, 44. Reijnders, 45+1. Loftus-Cheek, 85. Pulišić

Hosté: 36. Douděra, 66. Schranz

Sestavy

Domácí: Maignan – Florenzi (46. Calabria), Kjær, Gabbia (46. Tomori), Hernández (C) – Y. Adli, Reijnders (82. Binnásir) – Pulišić, Loftus-Cheek (67. Jović), Leão – Giroud (82. Okafor).

Hosté: Staněk – Vlček, Holeš (C), Zima, M. Diouf – Masopust (87. Bořil), Oscar – Douděra (87. Wallem), Provod (83. Jurečka), Zmrzlý (83. Bořil) – Chytil (61. Schranz).

Náhradníci

Domácí: Sportiello, Mirante, Calabria, Chukwueze, Jović, Okafor, Musah, Tomori, Thiaw, Terracciano, Kalulu, Binnásir

Hosté: Mandous, Sirotník, Jurásek, Jurečka, Ogbu, Schranz, Van Buren, Tijani, Tomič, Wallem, Bořil

Karty

Domácí: Florenzi, Calabria

Hosté: M. Diouf (č)

Rozhodčí

Meler – Eyisoy, Ersoy (Kardeşler) (všichni TUR)

Stadion

Stadio Giuseppe Meazza (San Siro), Milán

AC Milán Vše o klubu ZDE

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
180

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud