7. března 2024 • 14:45

Boj sparťanů o lístky do Liverpoolu: hotovo za 2 minuty. Jsou další žádosti

Autor: paš
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta žije Liverpoolem. Její fanoušci okamžitě vyprodali první part osmifinále Evropské ligy na Letné. Což se čekalo. S vervou se pak pustili do nákupu lístků na odvetu v Anglii. Sektor hostů na velkolepém Anfieldu pro 2 490 příznivců zčervenal do dvou minut. „Fantastické!“ prohodil Brian Priske, trenér letenského týmu. Ale Sparta požadovala vyšší počet vstupenek.



Tři, dva, jedna – START! Kdo udělal jedinou chybu, krutě litoval. Na druhý pokus už nebyl čas. Sparta má jistotu, že v odvetě proti Liverpoolu bude v sektoru hosté téměř dva a půl tisíce fanoušků.

„To je naprosto skvělé. Už jsem o tom mluvil mnohokrát. Máme úžasné fanoušky. Vždyť vyprodali Letnou pokaždé za poslední rok a plní sektory hostů i na ligových zápasech,“ pochvaloval si Priske.

Že je odvetné utkání ze sparťanského pohledu beznadějně vyprodané, se dánský kouč poprvé dozvěděl ve středu na odpolední tiskové konferenci. Proto ani netušil, jaký boj o lístky se strhl.

Sparťané vykoupili 2 490 vstupenek do dvou minut! „Ale to mě ani nepřekvapuje,“ prohodil Priske. „Jsem jim velmi vděčný.“

Sparta má v tomto ročníku za sebou už šest zahraničních výjezdů. V Evropě cestovali dosud do Dánska, Chorvatska, Španělska, Skotska, Turecka a na Kypr. V posledním a klíčovém zápase základní skupiny proti Arisu podporovalo českého mistra asi sedm set fanoušků.

Za týden v Liverpoolu to bude víc než třikrát tolik. Ale pozor – zájem byl o dost vyšší. Sparťanské sociální sítě zaplavil vzkaz: „Koupím lístek!“ Proto jeden z fanoušků zalitoval: „Je fakt škoda, že není možnost sektor rozšířit.“

Ale bohužel. Nejde to. Anfield totiž momentálně bobtná, po rekonstrukci by měl liverpoolský stadion přesáhnout kapacitu 61 tisíc diváků.

„Bohužel však ještě není na stadionu vše hotovo a tudíž nám domácí klub poskytuje avizovaných 2 490 vstupenek do sektoru hostů plus 24 vstupenek pro handicapované fanoušky s doprovodem,“ vysvětlil generální ředitel Sparty Tomáš Křivda na sociální síti X.

Není to ovšem nic mimořádného. Stejný počet vstupenek dostaly od Liverpoolu všechny kluby, které se v tomto ročníku představily před slavnou tribunou The Kop.

Přesto Spartu požene v odvetě dva a půl tisíce fanoušků. Budou na Andieldu slyšet?

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

ONLINE PŘENOS - Liverpool v Praze ONLINE
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě
AC Sparta Praha AC Sparta Praha FC Liverpool FC Liverpool
Obnovit
Zprávy ze dne 7. 3. 2024
18:46
7. 3. 2024
FC Liverpool
VIDEO
Video se připravuje ...
Zprávy ze dne 7. 3. 2024
18:08
7. 3. 2024
AC Sparta Praha

Dá se ještě sehnat vstupenka na Liverpool? Ano, deník Sport to vyzkoušel. Ale pozor. V hustém davu kolem Letné je pár jedinců, kteří ještě nabízejí cenný kus papíru. Jeden muž popocházel na místě s cedulkou: „Koupím lístek.“ Při oslovení angličtinou ovšem kvapně utekl a naznačil, že se hned vrátí. Přišel ještě s jedním kolegou, který ovládal angličtinu, šel opodál a pak otočil papír, kde bylo propiskou a malými písmeny napsáno – 10 000. Domluva byla těžká. Koupí ho za tu cenu? Nevypadalo to. Tohle byla nabídka na koupi. Další příležitost se naskytla jen pár metrů od sparťanského fan shopu. To už bylo víc transparentní. Zájemců kolem pána v černé bundě bylo víc. Nahlas a jasně odpovídal: „Dva lístky za 12 tisíc.“ Nutno podotknout, že původní cena v oficiálním prodeji se pohybovala v rozmezí 1100 až 2300 korun.

Zprávy ze dne 7. 3. 2024
Zprávy ze dne 7. 3. 2024
17:35
7. 3. 2024
AC Sparta Praha

Základní sestava Sparty proti Liverpoolu.

Zprávy ze dne 7. 3. 2024
17:34
7. 3. 2024
FC Liverpool

Základní sestava Liverpoolu. Spousta hvězd... na lavičce.

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud