Jiří Fejgl
7. března 2024 • 20:39

Sparta - Liverpool 1:5. Postup je utopie, domácí pálili šance. Zářil Núňez

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
279
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbal v kloppovském rytmu, moře šancí, střel (celkem třicet dva), šest gólů. Letná zažila zápas z nezapomenutelných. Aby ne, vždyť přijel Liverpool vedený bájným německým koučem. Byla to zábava, show, ale… Sparta prohrála první utkání osmifinále Evropské ligy doma 1:5 a postup mezi nejlepších osm účastníků soutěže je utopie. Sledujte STUDIO iSport.cz s hosty Jaroslavem Hřebíkem a Jakubem Podaným.



Mohamed Salah, Virgil van Dijk, Alexis Mac Allister, Darwin Nuňéz. Že přijel Liverpool do Prahy s druhou garniturou? Nenechte se vysmát. Soubor vedený Jürgenem Kloppem dorazil pro úspěch a vrhl se na to po svém.

Nutno říct, že Sparta přijala otevřený boj. Z toho vzešel vysoký rozdíl skóre. Kvalita v zakončení je na naprosto rozdílné úrovni. Viděl to každý. Asi i proto fanoušci týmu zazpívali svěrákovské: „Není nutno, aby bylo přímo veselo, hlavně nesmí býti smutno, natož aby se brečelo…“

„Je to kruté, ale myslím, že jsme neodehráli tak špatný zápas, abychom dostali pět gólů. I když jsme měli skvělé věci, rozhodla kvalita. Oni šance proměnili, my bohužel ne,“ litoval křídelník Lukáš Haraslín. „Viděli jsme rozdíl mezi českým mistrem a jedním z nejlepších týmů Evropy,“ uznal trenér Brian Priske.

Jeho tým šel do utkání bez klíčového zadáka Filipa Panáka. Ten si sedl na novinářskou lávku společně s Jiřím Rosickým, Davidem Pavelkou či Tomášem Sivokem. Jeho místo ve středu zadní trojice převzal Asger Sörensen. Jindy pečlivý Dán však neměl dobrý den. Hned v 5. minutě si špatně zpracoval přihrávku od brankáře Petera Vindahla, Mac Allister ho bleskově obral o míč a stoper musel faulovat. Penaltu proměnil sám argentinský mistr světa úplně v klidu.

Sparta reagovala. Šance přiskakovaly. Jan Kuchta poslal Lukáše Haraslína, ale proti němu skvěle zasáhl Caoimhin Kelleher. O chvíli později se neprosadil Angelo Preciado, Kelleher poté vytáhl i hlavičku jednoho ze spoluhráčů.

Nadějná pasáž skončila, jak - asi - musela. Nuňéz se trefil z nějakých dvaceti metrů. Šlo o 1000. zásah Liverpoolu pod Kloppovým vedením. Vindahl rozhodně neměl čisté svědomí. Byl ve špatném postavení, proto ho padající balon přelétl. Také v brankářích byl prostě rozdíl. Kelleher zasáhl jen v prvním poločase minimálně třikrát perfektně, naposledy na něj nevyzrál Kuchta, jehož ránu navíc mohl dorazit Veljko Birmančevič, jenže z malého vápna netrefil.

„Produktivita rozhodla. Když najdu pozitivní věci, tak jsme si vytvořili šance, ale neproměnili jsme je,“ glosoval Priske.

Ceké iSport studio s Jaroslavem Hřebíkem po Sparta - Liverpool
Video se připravuje ...

Birmančevičova možnost byla příznačná situace. Tutová šance, možnost snížit. Ale nic z toho. Naopak těsně před půlí předvedl Núňez, proč je v Liverpoolu. Pas si nechal spadnout do přesné výšky a volejem pokořil Vindahla. Jako by se nechumelilo...

Ani to nebyl konec symbolů. Začátek druhé půle přibyl další. Liverool si dal vlastňák, najednou vylétla naděje. Jenže Haraslín ihned na druhé straně zahodil velkou šanci. „Měl jsem dvě, ani jednu jsem neproměnil,“ kál se slovenský reprezentant.

V dalším průběhu už „jen“ přiskočily dvě branky na konto hostů. Skóre se změnilo v debakl. „Výsledek, který rozhodně nechceme,“ podotkl Priske. „Myslím, že hovoří za vše,“ přihodil Jaroslav Zelený.

Je to tak, postup je reálně pryč. Odveta, která se hraje na Anfiled Road příští čtvrtek, to těžko změní.

Góly

Domácí: 46. Bradley (vl.)

Hosté: 7. A. Mac Allister, 25. Núñez, 45+3. Núñez, 53. Díaz, 90+4. Szoboszlai

Sestavy

Domácí: Vindahl – Vitík, Sørensen (43. Ryneš), Krejčí ml. (C) – Preciado, M. Solbakken, Kairinen (74. Karabec), Zelený – Birmančević (74. Tuci), Kuchta (74. Olatunji), Haraslín (65. Laçi).

Hosté: Kelleher – Quansah, Jo. Gomez (46. Bradley), Konaté (51. van Dijk), Robertson (C) – Endó, A. Mac Allister (65. Clark), Elliott – Gakpo, Núñez (51. Szoboszlai), Díaz (74. M. Saláh).

Náhradníci

Domácí: Surovčík, Vorel, Tuci, Laçi, Karabec, Olatunji, Sadílek, Wiesner, Mejdr, Vydra, Ševčík, Ryneš

Hosté: Adrián, Mrozek, van Dijk, Szoboszlai, Saláh, Tsimikas, Clark, Gordon, Koumas, McConnell, Bradley

Karty

Domácí: Krejčí ml., Zelený

Rozhodčí

Sánchez – Cabañero, Prieto (vše. Španělsko)

Stadion

epet Arena, Praha

Ťafka od Liverpoolu a lekce z efektivity: Bolí to, ví Sparťané
Video se připravuje ...

Fanoušci Liverpoolu na Letné! Přijela i výprava z Balkánu
Video se připravuje ...

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Liverpool F.C. Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
279

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud