Pavel Hartman
8. března 2024 • 16:45

Poučení ze střetu s liverpoolským obrem: rychlost z české ligy nestačí

Vstoupit do diskuse
139
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

V čem byl největší rozdíl mezi  Liverpoolem a Spartou? V rychlosti. Nejen v té běžecké, ale i v rychlosti myšlení či výběru správného řešení. I Sparta uměla Kloppovu týmu zatopit velmi dobrým presinkem, ovšem na rozdíl od celku z Anfield Road z něj nedokázala následně vytěžit zdaleka tolik jako hosté. Brzdila ji pomalost z české ligy.



Kapitán Ladislav Krejčí po utkání s Liverpoolem upřímně přiznal: „Jejich presink byl extrémně rychlý.“ Ano, ale sparťané také předvedli slušný vysoký presink. Ovšem když pomocí něj míč získali, nenaložili s ním tak kvalitně jako Núňez a spol. Samozřejmě o kontrastu obou mužstev v efektivitě koncovky nemluvě.

Důkazů v utkání byla řada, my si detailněji rozebereme dva zkraje zápasu. Zatímco letenský presink vedl k rychlé ztrátě míče, liverpoolský skončil penaltou a úvodním gólem Mac Allistera. Tady je všechno i obrazově.

Presink hráčů Sparty Presink hráčů SpartyFoto iSport.cz

Sparta si napadáním natlačila Liverpool k postranní čáře, čímž si vytvořila dobré podmínky pro vypíchnutí míče. Krejčí výborně předskočil Gakpa a domácí se dostali rázem na pravém křídle do přečíslení 3 na 2. To je hodně výhodná pozice pro úderný protiútok. Zelený ale řešil vše pomalu a

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
139

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud