3. října 2008 • 12:59

Fanoušek Dinama obviněn z útoku na policistu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Policisté po čtvrtečním střetu fanoušků Dinama Záhřeb s policií na pražském Staroměstském náměstí obvinili jednoho příznivce chorvatského fotbalového klubu z útoku na veřejného činitele a z výtržnictví.



Muž zasáhl policistu dlažební kostkou. Dva fanoušky Sparty začali policisté vyšetřovat kvůli podezření z nedovoleného ozbrojování, protože u nich nalezli pyrotechnický materiál.

Znalci budou nyní zkoumat, jestli se nejednalo o výbušninu. Na internetových stránkách o tom informovala pražská policejní mluvčí.

Policie se zároveň začala zabývat napadením rusky mluvícího turisty. Toho zastavila zhruba padesátičlenná skupina příznivců Dinama v ulici Na Příkopě před vchodem do pasáže Myslbek.

Zatím neznámý chorvatský fanoušek zmlátil dvaatřicetiletého turistu teleskopickým obuškem. Muž musel být se závažnými poraněními hospitalizován. "Policisté tento případ vyšetřují pro podezření z ublížení na zdraví," uvedla mluvčí.

Při incidentu mezi příznivci chorvatského týmu a pořádkovými jednotkami v centru hlavního města bylo zadrženo téměř 300 fanoušků. Jejich účast na střetu se bude podle policie řešit v přestupkovém řízení. Při potyčce bylo zraněno několik fotbalových příznivců, bolestivá zranění utrpělo také sedm policistů.

Rowdies se s policisty poprali během své návštěvy v Praze dvakrát. Již v noci na čtvrtek se střetlo asi 150 příznivců Dinama s městskými strážníky a s policií. Na Staroměstském náměstí pak ve čtvrtek odpoledne fanoušci napadli pořádkové jednotky, které je měly doprovázet na stadion na Letné, kde se večer hrál zápas Poháru UEFA se Spartou.

Rvačka se strhla poté, co policie chtěla vyvést dva fanoušky ze zahradní restaurace. Další incident se stal u stanice metra Vltavská, kde byl poškozen stánek. Policie tam zadržela asi 20 lidí.

Při samotném utkání a po něm byl klid. Zápas vidělo asi 12.000 diváků, z Chorvatska přicestovalo 1200 fanoušků. Na bezpečnostních opatřeních se podle mluvčí podílelo více než 600 policistů.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud