16. září 2021 • 13:58

Ševčík je zpátky v Evropě: Vypadnout na začátek? Nepříjemné

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěl se spoluhráči zabojovat o Ligu mistrů, jenže odehrál jen pár minut, než se v prvním utkání třetího předkola v Budapešti zranil. A ve zbytku celého evropského snažení mohl tak akorát fandit. Jenže palce mačkal asi málo… Teď se Petr Ševčík vrací, přes „rozběhání“ proti Slovácku o minulém víkendu stíhá začátek skupiny Konferenční ligy.



Taková nevinná situace, skoro nepostřehnutelná. Špatně šlápl, zvrtnul si kotník a už ve 25. minutě musel ze hřiště. Pozdější vyšetření odhalilo výron. Petr Ševčík tak stihl v úvodu sezony jen slaboučké dva zápasy, v Teplicích při výhře 3:1 hrál celých devadesát minut, a pak onu chvíli v Budapešti.

Petr Ševčík v sezoně
3 zápasy
205 minut
0 gólů
0 asistencí

Odvetu třetího předkola Ligy mistrů proti Ferencvárosi a taky celé play off o Evropskou ligu proti Legii se jen nervoval na tribuně. Marně. „Je hodně nepříjemné vypadnout takhle na začátku sezony,“ kýval hlavou Ševčík.

K tomu mu utekly i tři ligové zápasy – v Mladé Boleslavi, s Baníkem a v Karviné. Dnes vstupuje Slavia do skupiny Konferenční ligy proti bundesligovému Unionu Berlín, v její sestavě už Ševčík chybět nebude. „Hodně mi pomohl zápas se Slováckem, kdy jsem odehrál devadesát minut. Na Union jsem stoprocentně připravený,“ hlásí záložník radostnou novinu.

Právě nedělní ligové utkání ho vrátilo zpátky do oběhu, do tempa, v zápase se mu celkem dařilo, patřil mezi výraznější hráče domácích, pomáhal v kombinaci, která hlavně v úvodu Slavii vycházela a celé střetnutí dobře rozehrála. Až na divoký závěr, kdy málem úplně přišla o dvougólové vedení, Slovácko ale stihlo dát jen jednu branku. Dnes začíná „sešívaným“ další soutěž, zátěž se tím rozseká na víc hráčů, každé nohy se budou hodit. Ty Ševčíkovy technické tím spíš.

„Čekají nás podobné zápasy jako v Evropské lize. Ale my máme jednoznačný cíl – postoupit ze skupiny a dostat se v téhle soutěži co nejdál,“ hlásí odhodlaně záložník.

Nejdřív Union, pak slavný Feyenoord Rotterdam a Macabi Haifa. „Chceme vyhrát každý zápas, s tím jdeme do Konferenční ligy. Takže i teď,“ varuje bundesligového soupeře před slávistickou náladou. Kromě Ševčíka se do sestavy vrací i nemocní Taras Kačaraba a Ivan Schranz, kteří přijeli z reprezentačního srazu s teplotami, k dispozici bude i Aiham Ousou, který si u švédské jednadvacítky přivodil lehčí zranění. SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud