15. března 2022 • 15:59

Slavia vyrazila vlakem za postupem v KL. Nesmíme jet jen bránit, ví Lingr

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako tradičně už dva dny před venkovním pohárovým zápasem odcestovali fotbalisté Slavie ke čtvrteční odvetě osmifinále Evropské konferenční ligy na půdě Lince. Český šampion vyrazil do Rakouska vlakem ze zastávky, která je hned u stadionu v Edenu. Pražané po úvodním domácím utkání vedou 4:1 a další výhrou chtějí stvrdit postup.



Slávisté cestovali v pohárech vlakem už na konci minulého roku k poslednímu utkání skupiny do Berlína, kde s Unionem remizovali 1:1 a postoupili dál. „Není to pro nás nic nového, máme s vlakem zkušenosti. Hrajeme tam hry nebo si povídám s Maksymem Talovjerovem nebo s někým dalším. Je to příjemný čas ve vlaku, vždy to hezky utíká,“ řekl pro klubový web srbský křídelní hráč Srdjan Plavšič.

„Zastávku máme hned v Edenu u stadionu. Máme připravenou lůžkovou soupravu, takže máme ve vlaku veškeré pohodlí. Na Union Berlín se nám to vyplatilo. Není to tak daleko, takže jsme se rozhodli, že pojedeme zase vlakem. Je to takové pohodlnější,“ dodal asistent trenéra Slavie Zdeněk Houštecký.

Jeho tým je po úvodním domácím duelu blízko k postupu. „Výchozí pozice je fantastická. Byli bychom alibisti, kdybychom říkali, že nejedeme pro postup. Jedeme tam vyhrát, každý zápas chceme vyhrát. Kdyby se nám to povedlo, bylo by to dobré i pro český koeficient. Na videu jsme viděli hřiště, je v perfektním stavu. Všichni se těšíme,“ řekl Houštecký.

SESTŘIH: Liberec - Slavia 1:0. Bitvu u zamrzlé Nisy rozhodl nešťastný Olayinkův kiks
Video se připravuje ...

„Stoprocentně můžeme být optimističtí. Vedeme o tři góly, ale zápas začíná za stavu 0:0. Nesmíme tam přijet výsledek jen bránit, to by se nám vymstilo. Musíme hrát aktivně dopředu, nejlépe dát první gól a zápas zvládnout,“ doplnil ofenzivní univerzál Ondřej Lingr.

Slávisté o víkendu navzdory přes 70 minut trvající přesilovce prohráli v Liberci 0:1 a klesli na druhém místo ligové tabulky. „Nedá se nic dělat, je to fotbal. Musíme se s tím srovnat, koukáme dopředu a jedeme dál,“ řekl Houštecký.

Linec kvůli výstavbě stadionu přivítá Slavii v azylu v St. Pöltenu. Dorazit by mělo i několik stovek příznivců pražského celku. „Stadion v St. Pöltenu je malý a útulný, připomíná nám třeba Karvinou. Takže i relativně málo fanoušků bude stačit na výbornou atmosféru. Těšíme se na to,“ dodal Houštecký.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud