14. července 2022 • 22:48

Slavia zná soupeře v Konferenční lize. Premiérově míří na Gibraltar!

Autor: iSport.cz, kal, ČTK
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Slavie už znají soupeře do 2. předkola Konferenční ligy. Pražané si zahrají s gibraltarským týmem St. Joseph´s FC. Klub z jihu Pyrenejského poloostrova se kvalifikoval díky těsné výhře 1:0 v odvetě se severoirským Larne. Pro český fotbal půjde o historicky první střetnutí s mužstvem z Gibraltaru. 



Slavia zahájí dvojzápas proti třetímu týmu uplynulé sezony gibraltarské ligy ve čtvrtek 21. července na hřišti soupeře. Odveta je na programu o týden později v Edenu. Ve 2. předkole Evropské konferenční ligy se představí i Sparta, která začne proti norskému Stavangeru doma.

V souboji St Joseph's s Larne se čekalo na gól v součtu 169 minut hry. V 78. minutě dnešní odvety byl vyloučen po druhé žluté kartě domácí Randall a vzápětí rozhodl jedinou brankou střídající Valarino.

Fotbalisté St. Joseph´s FC hrají na hřišti pod Gibraltarskou skálou
Fotbalisté St. Joseph´s FC hrají na hřišti pod Gibraltarskou skálou

Na celek z Gibraltaru dosud české kluby nenarazily. St Joseph's je nejstarším fotbalovým klubem britského zámořského území na Pyrenejském poloostrově, založen byl roku 1912. Na kontě má jeden mistrovský titul z roku 1996, v posledních sedmi ligových ročnících skončil na třetím místě. V žebříčku UEFA nyní patří klubu 320. příčka.

Slavia i Sparta musí na cestě do skupiny přejít přes tři předkola. Jakékoli zaváhání by znamenalo, že si na podzim v hlavní fázi pohárů nezahrají.

ST JOSEPH'S (Gibraltar)

Rok založení: 1912
Klubové barvy: modrá a bílá
Web: https://www.stjosephsfcgib.co.uk
Největší úspěchy: vítěz ligy 1996, 10x vítěz domácího poháru (naposledy 2013)
Stadion: Victoria Stadium (kapacita 2000 diváků)
Trenér: Jaime Molina
Současné opory: Jamie Robba, Alain Pons, Boro
Zápasy proti českým (čs.) týmům v evropských pohárech: dosud nehrály

Ostatní: tým, který byl založen v roce 1912, je nejstarším fotbalovým klubem na Gibraltaru; od začátku existence působí v nejvyšší gibraltarské lize, první a dosud také jediný ligový titul ale získal až v roce 1996; do předkola Evropské ligy se dostal poprvé v roce 2017, kdy hned v prvním předkole vypadl s kyperským AEL Limassol; klub má rovněž dva futsalové týmy a přes deset mládežnických výběrů; v žebříčku UEFA nyní patří klubu 320. příčka (Slavia je 32.).

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud