9. září 2022 • 11:15

Známky slávistů: bída stoperů i dorostenecký výkon, Olayinka makal

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
5
  • Děkovačka slávistů po remíze v úvodním zápase Konferenční ligy na půdě SivassporuDěkovačka slávistů po remíze v úvodním zápase Konferenční ligy na půdě SivassporuFOTO: Profimedia.cz

    Remíza a nedobrý výkon fotbalové Slavie v prvním utkání základní skupiny Konferenční ligy na stadionu Sivassporu se - logicky - projevuje také ve známkování deníku Sport (jednička je nejhorší, desítka vynikající výkon).

  • Aleš Mandous 5

    Neměl příliš práce, i když domácí dotírali, byli nepříjemní. S gólem mohl těžko něco dělat, ve druhé půli vyrazil nepříjemnou plovoucí střelu z velké dálky.

    Brankář Aleš Mandous na tréninku SlavieFoto slavia.cz

  • David Douděra 5

    Hned na začátku jeho ránu vyrazil z odkryté brány jeden ze soupeřů. Podporoval ofenzivu. Jednou pálil z voleje, bylo to atraktivní, ale mohl přihrát před prázdnou bránu Masopustovi.

    David Douděra lituje zahozené šanceFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Aiham Ousou 3

    Rozehrávka se mu nedařila vůbec - ukopl se či si při zpracování na prsa nevšiml, že je mu jeden ze soků blízko. Před gólem ho přelstil domácí křídelník.

    Diaa Sabia probíhá kolem Aihama Ousoua a raduje se z góluFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Taras Kačaraba 4

    Problém se stopery ve Slavii nekončí. Ukázal to i jeho výkon, proto byl v poločase střídán. Povedly se mu dva pasy na Masopusta do levé strany, tím skončil. Byl u inkasovaného gólu.

    Taras Kačaraba v soubojiFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Lukáš Masopust 5

    Ve Slavii hrál snad už všechno, tentokrát musel v obraně doleva. Byl poměrně spolehlivý, to je jeho marka. V první půli se po jeho zákroku dožadovali domácí penalty.

    Cizinci mluvící česky: překvapil Belgičan i Řek, Džeko nezapomněl ani po letech
    Video se připravuje ...

  • Tomáš Holeš 5

    Trenér ho potřebuje spíše ve středu pole, ale zase musel po změně stran do středu obrany. Drží si úroveň je na něj spoleh, vyrostl ve velkého šéfa.

    Tomáš Holeš v hlavičkovém soubojiFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Moses Usor 6

    Byl aktivní, zkoušel svoji klasiku: navedení míče z pravé strany do středu a poté utažená střela levou nohou. Několikrát byl zablokován, proto se neprosadil.

    Moses Usor ze Slavie bojuje o míč v zápase se SivassporemFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Ibrahim Traoré 5

    Měl jednu velkou šanci, netrefil však bránu. Schytal od soupeře drsný atak, který byl na červenou kartu. Od té chvíle byl podrážděný, o poločase jej Trpišovský stáhl.

    Ibrahim Traoré si kontroluje míčFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Petr Ševčík 4

    Takový hráč! V Sivasu mu však utkání vůbec nevyšlo. Předržoval míč, netlačil se pohotově do koncovky. Slavia ho potřebuje v mnohem lepší herní kondici.

    Petr Ševčík si kryje míč před soupeřemFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Matěj Jurásek 4

    V devatenácti předvedl dorostenecký výkon. Lehce ztrácel míče, po jeho chybě šel protivník do gólového protiútoku. Navíc dostal celkem zbytečnou žlutou kartu. Odehrál půli.

    Matěj Jurásek během zápasu se SivassporemFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Peter Olayinka 6

    Začal exkluzivně. Obral stopera o míč, upaloval na bránu a ze složitého úhlu zacílil přesně pod břevno. Na hrotu klasicky makal, napadal, chodil do soubojů.

    Slavia se raduje ze vstřeleného gólu Petera OlayinkyFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Lukáš Provod 5

    Slušný výkon, který mohl (a měl) být vyšperkován gólem. Z dálky gólmana však nepřelstil, ve velké šanci byl zablokován a především jej při pokutovém kopu vychytal gólman.

    Lukáš Provod nedal penaltu a odmítl tříbodový ziskFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Ewerton 4

    Měl přinést do hry techniku a rychlost. Jenže nebyl příliš vidět. Jednou sice nadějně hlavičkoval, ale osmělil se až při závěrečném náporu. Umí víc, než ukázal.

    Ewerton v závěru měl šanci hlavouFoto ČTK / AP / Francisco Seco

  • Ivan Schranz 5

    Bojovník šel do utkání zraněný, ostatně proto nebyl v základní sestavě. Předvedl průměr, nijak nepozvedl mdlý výkon celého mančaftu.

    Ivan Schranz v souboji s Aaronem Appindangoyem ze SivassporuFoto ČTK/AP

  • Christ Tiehi 5

    Mohl být za hrdinu. V nastaveném čase byl faulován v šestnáctce, Provod však penaltu neproměnil. Jinak byl Tiehi nevýrazný, stejně jako celé utkání.

    Fotbalisté Slavie děkují fanouškům v Turecku po remíze se SivassporemFoto Profimedia.cz

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud