3. srpna 2023 • 22:30

SESTŘIH: Bohemians - Bodö 2:4. Klokani po boji v Evropě končí

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Bohemians nestačili na favorizované Bodö/Glimt ani v „domácí“ odvetě (2:4) hrané na Letné a po venkovní porážce 0:3 z minulého týdne ve 2. předkole Konferenční ligy končí. Slavný návrat do evropských pohárů po 36 letech tak nebyl okořeněný postupem, ale v odvetě minimálně sympatickým výkonem. Klokani dokázali dvakrát reagovat na branky soupeře, když nejprve vyrovnával Jan Matoušek a později Antonín Křapka.



Norský tým poslal do vedení Sondre Sörli, za domácí srovnal Jan Matoušek, ale v závěru úvodního dějství udeřili opět hosté zásluhou Farise Moumbagny. Po změně stran vyrovnal Antonín Křapka, Albert Grönbaek a střídající Adam Sörensen však Bodö/Glimt zařídili vítězství.

Některý z norských týmů vyřadil českého soupeře v pohárech ve druhé sezoně po sobě, loni v létě nestačila Sparta rovněž ve 2. předkole EKL na Viking Stavanger. Bodö/Glimt se v dalším dvojzápase utká s Pjunikem Jerevan.

Utkání začalo symbolicky v 19:05. Bohemians zahrozili už ve čtvrté minutě po rohovém kopu, osamocený Křapka však před brankou nedosáhl na hlavičku jednoho ze svých spoluhráčů. Po téměř čtvrthodině hry se osmělili i hosté, Köstl ale včasným skluzem zabránil Saltnesovi v zakončení a Bergovu dělovku z dálky vyrazil gólman Reichl.

Hosté skórovali ve 22. minutě po rychlém brejku. Moumbagna na sebe upoutal pozornost dvou stoperů a nahrál nabíhajícímu Sörlimu, jehož přízemní střela zapadla na zadní tyč.

Krátce poté Beran z hranice vápna přestřelil, ale v 26. minutě Vršovičtí srovnali, když se Matoušek před brankou natáhl a zužitkoval Hálovu přihrávku. Bohemians vstřelili v evropských pohárech první gól od 1. října 1987, kdy Pavel Chaloupka skóroval proti belgickému Beverenu. Od té doby až do minulého týdne v pohárech nehráli, do pohárů se po 36 letech vrátili díky nečekanému čtvrtému místu z minulé ligové sezony.

Bodö/Glimt si vzalo vedení zpátky ve 42. minutě. Moumbagna si naběhl mezi Dostála a Křapku a prostřelil vyběhnutého Reichla.

Domácí srovnali v 55. minutě: Hálův centr propadl až na zadní tyč a Křapka míč jemně tečoval. Lídr norské ligy se opět prosadil v 78. minutě, Bergův centr z rohu usměrnil do sítě hlavou Grönbaek, který se trefil i v úvodním vzájemném duelu. O 10 minut později stanovil konečný výsledek po další standardce střídající Sörensen.

Bohemians prohráli v pohárech pátý z posledních šesti zápasů, Bodö/Glimt venku v pohárech zvítězilo po 10 utkáních.

Góly

Domácí: 26. Matoušek, 55. Křapka

Hosté: 22. Sørli, 42. Moumbagna, 78. Grønbæk, 88. Sørensen

Sestavy

Domácí: Reichl – Köstl (90. Mužík), Křapka, Hybš – Dostál /C/, Hála (69. Hrubý), Hůlka, Beran (90. Jindřišek), Kovařík – Matoušek (69. Kozák), Puškáč (59. Prekop)

Hosté: Chajkin – Sjøvold (71. Wembangomo), Moe /C/ (71. Lode), Bjørtuft, Bjørkan – Saltnes (71. Fet), Berg, Grønbæk – Sørli, Moumbagna (85. Espejord), Pellegrino (79. Sørensen)

Karty

Domácí: Beran, Hála, Köstl, Prekop

Hosté: Berg

Rozhodčí

Bîrsan – Ghinguleac, Tunyogy (ROU)

Stadion

Praha-Letná

Návštěva

12 089 diváků

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud