Jonáš Bartoš
11. listopadu 2023 • 04:55

Plzeň je pod Koubkem sexy. Kdo vyletí do Evropy? Intenzivně se řeší...

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před rokem hrála Plzeň na nejblyštivějším evropském pódiu. Jenže Viktoria v Lize mistrů proti evropským gigantům neurvala ani bod, se skóre 5:24 skončila poslední v nabité skupině. Konferenční liga je sice méně zvučná soutěž, z herního pohledu ale úplně jiné kafe. Západočeši si čtyřmi výhrami pojistili postup ze skupiny z prvního místa rovnou do jarního osmifinále. Výkony některých hráčů pozorně sledují i zahraniční skauti. V jednom případě se už rozjela první jednání…



Postupně skolila Ballkani, Astanu i dvakrát Dinamo. Plzeň si v Konferenční lize dělá solidní renomé, stoprocentním bodovým ziskem si zajistila postup do jarního osmifinále. Ve fázi transformace mužstva, jak často upozorňuje trenér Miroslav Koubek, se daří rozvíjet mladé tváře.

„V Konferenční lize jsou velké týmy, my jsme mezi nimi. Máme radost, že jsme v Evropě zakotvení i s ohledem na minulý ročník v Lize mistrů. Plzeňská značka je vidět,“ těšilo trenéra po čtvrteční výhře nad Dinamem. Plzeň je pod Koubkem mladší, rychlejší, odvážnější. Zkrátka sexy. Z povedených těžkých zápasů na mezinárodní scéně rostou i zajímaví hráči, kteří si úspěšně zvykají na pozici v plzeňském základu.

Kdo začíná být v kurzu? Největší klenot operuje na samém hrotu a nadchl mnohé pozorovatele. Mezi zahraničními skauty se intenzivně řeší jméno Rafia Durosinmiho

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud