23. února 2024 • 13:15

Plzeň jde v osmifinále KL na Servette. Na podzim Švýcaři nestačili na Slavii

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plzeň se v osmifinále Konferenční ligy utká se Servette Ženeva. Švýcarský celek hrál na podzim ve skupině Evropské ligy proti Slavii, Pražané oba duely vyhráli. Viktoria začíná na hřišti soupeře. První zápasy se odehrají ve čtvrtek 7. března, odvety jsou na programu o týden později.



Plzeňští díky prvenství v podzimní skupině vstoupili do jarní vyřazovací fáze až v osmifinále jako nasazení. Hráči Servette v úvodním vyřazovacím kole Konferenční ligy zdolali Ludogorec Razgrad po domácí remíze 0:0 a čtvrtečním vítězství 1:0 v Bulharsku.

Plzeňští na podzim debutovali ve skupině Konferenční ligy. V konkurenci Dinama Záhřeb, Astany a kosovského Ballkani zvítězili ve všech šesti zápasech, čímž vyrovnali rekord londýnského West Hamu. S jedním inkasovaným gólem plzeňské mužstvo mělo nejlepší obranu soutěže. Západočeši včetně kvalifikace v Konferenční lize vyhráli 11 z 12 utkání, pouze v úvodním duelu s kosovskou Dritou doma remizovali 0:0.

Servette Ženeva, aktuálně druhý celek švýcarské ligy, ani v jednom podzimním zápase se Slavií nebodoval a nedal branku. Na svém stadionu prohrál 0:2, v Praze na závěr skupiny utrpěl debakl 0:4.

Loňský poražený finalista Fiorentina se záložníkem Antonínem Barákem narazí na Maccabi Haifa. Štýrský Hradec, kde působí další Čech brankář Vítězslav Jaroš, změří síly s Lille. Osmifinálovým šlágrem je souboj Ajaxu Amsterodam s Aston Villou.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina H
Články odjinud


Články odjinud