Jonáš Bartoš
20. října 2011 • 11:30

Přeřvali divadlo. Fanoušci Plzně se na Nou Campu neztratili

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BARCELONY – Mnozí se na fotbal trmáceli z Česka celý den v autobuse, jedinému utkání na Barceloně obětovali i týden dovolené. Fanoušci Plzně si utkání na Nou Campu pořádně užívali. V osmdesátitisícovém kotli byli i hodně slyšet, ztichlé domácí publikum dokonce místy přeřvávali. A nakonec jim ani nevadilo, že si Viktoria Plzeň odváží z Barcelony dvougólovou porážku.



V horním rohu tribuny se srotili už dvě hodiny před zápasem, ještě při zahájení rozcvičky měli na stadionu přesilu. „Dejte jim bůůůůra!,“ znělo vtipně do pomaličku se plnícího kotle.

„Už když jsme se před zápasem v soupravách šli poprvé podívat na hřiště, tak nás perfektně přivítali. Celý zápas fandili, byli slyšet. Takže klobouk dolů,“ vysekl poklonu vlastním fanouškům plzeňský záložník Milan Petržela.

Domácích příznivců se na stadion nakonec vměstnalo 80 000, žádnou strhující kulisu ale nevytvořili. Naopak - většinu utkání byli nezvykle chladní, což jinak úžasnou atmosféru zápasu trošku sráží. Lidé se spíš v klidu kochali kousky Messiho, Xaviho a ostatních, než aby zplna hrdla hnali vlastní tým za vítězstvím.

„Už jsem to říkal Limbovi. Je tady tolik lidí, ale pořádně nefandí. Sem tam zařvou Messi, Barca a to je všechno. Takže atmosféra mě malinko překvapila,“ přiznává plzeňský záložník.

Ano, když celý stadion spustí, je to pořádný hukot. Jenže většinu utkání jsou fanoušci klidní, fotbal berou jako divadlo.

„Možná jsou zvyklí, že se tady vyhrává pořád. Berou to prostě jako samozřejmost, proto ani nekřičí,“ debatovali po utkání mezi sebou plzeňští příznivci. Ti se na obrovitánském Nou Campu neztratili. Naopak – v některých pasážích byli slyšet víc než domácí.

„Jo, alespoň tak jsme jim to natřeli,“ pochvalovali si spokojení Západočeši. Plzeň sice v Barceloně prohrála, fanouškům to ale příliš nevadilo. I oni byli dopředu tak trochu smíření s tím, že proti katalánským kouzelníkům se jen tak vyhrát nedá.

Zleva Marián Čišovský, Vladimir Darida, Václav Pilař a Milan Petržela děkují fanouškům po prohře na Nou Campu
Zleva Marián Čišovský, Vladimir Darida, Václav Pilař a Milan Petržela děkují fanouškům po prohře na Nou Campu

„Prohráli jsme, ale no a co. Vidět Nou Camp, to se nezapomíná. Vůbec dlouhé cesty nelituju, klidně bych přijel znovu,“ přiznal jeden ze Západočechů, který se do Španělska trmácel autobusem.

„Samozřejmě že v některých fázích jsem je slyšel. Musí nás těšit, že jak v Miláně, tak v Barceloně bylo nějakých 4500 diváků z Plzně, což je něco neuvěřitelného. Chci jim poděkovat, že s námi cestují,“ těší ohromná podpora i kouče Pavla Vrbu.

„V Miláně, ani v Barceloně si nemohli zařvat gól. Ale věřím tomu, že jim to vrátíme v lize a i v pohárech uděláme všechno proto, abychom v Evropě zůstali i na jaře,“ slibuje trenér Západočechů.

Takový je výhled na trávník ze čtvrtého patra Nou Campu:

I takhle se dá dívat na fotbal, na Nou Campu panuje fantastická atmosféra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud