17. července 2012 • 21:10

Liberci pomohli rozhodčí, kazašské Karagandě neuznali dva góly

Autor: tbl
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

První zápas 2. předkola Ligy mistrů mezi Slovanem Liberec a kazašskou Karagandou sice rozhodl gól Vojtěcha Hadaščoka, velkou zásluhu na libereckém vítězství 1:0 však nesou i pozorné oči rozhodčích. Sudí Liberec dvakrát zachránili od pohromy, když hostům neuznali dva góly.



Fotbalisté Šachťoru poprvé slavili už v 15. minutě, kdy se po centru Kukejeva hlavou prosadil osamocený a nehlídaný útočník Gridin. Ten ale v okamžiku přihrávky stál v jednoznačném ofsajdu, čehož si všimnul i asistent na čáře.

Verdikt rozhodčího přijali hráči Šachťoru s klidem, větší křivdu však mohli cítit v 56. minutě, kdy nebyla uznána ani gólová hlavička Finončenka. Podle hlavního sudího Eskovova si totiž třicetiletý útočník k trefě pomohl postrčením protihráče.

Kazašští fanoušci, jichž se na hlavní tribuně stadionu U Nisy usadilo několik desítek, v tu chvíli bouřili vzteky. A na pozápasové tiskové konferenci se zlobil i kouč Kumykov. "Myslíme si, že ten gól měl platit. Ruský rozhodčí nebyl úplně fit," neváhal s kritikou.

Karaganda v dalších minutách srdnatě bojovala o vyrovnání, hosté si a vypracovali i pár solidních šancí. Síť za brankářem Bičíkem už ale znovu nerozvlnili a Slovan Liberec tak po výhře 1:0 vstoupí do odvety v Kazachstánu s mírnou výhodou.

"Ještě nejsme úplně vyladění, nebylo to ideální," uznal do kamer České televize po utkání liberecký kouč Jaroslav Šilhavý. Druhý duel, který se hraje příští týden v úterý, bude ještě hodně dramatický...

I Jiří Štajner věděl, že Liberec měl ještě na víc
I Jiří Štajner věděl, že Liberec měl ještě na víc

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud