Jonáš Bartoš
4. října 2012 • 12:05

Balotelli proměnil penaltu. Sklapni, posmíval se provokujícímu brankáři

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | "Zlobivý Mario" zase řádil. V utkání Ligy mistrů proti Borussi Dortmund šel Mario Balotelli na plac až na posledních deset minut, přesto se stal hrdinou zápasu. V poslední minutě s ledovým klidem proměnil penaltu a zachránil pro Manchester City bod za remízu 1:1. Úspěšný pokus doplnil umlčujícím gestem směrem ke gólmanovi Borussie Romanu Weidenfellerovi, kterého "pokáral" za jeho posměšky před penaltou.



Na Etihad Stadium šlo o divoké utkání. Domácí Citizens přiváděl k šílenství brankář Weidenfeller, který zlikvidoval několik stoprocentních šancí. Kapituloval až v závěru z kopačky Maria Balotelliho.

Borussia vedla od 62. minuty utkání, kdy otevřel skóre záložník Marco Reus. Domácí City se pak hnalo za vyrovnáním. V případě prohry by totiž po dvou zápasech skupiny Ligy mistrů zůstávalo bez bodu.

Domácí tým zachránil až střídající Mario Balotelli. Subotič zahrál ve vápně rukou, český rozhodčí Královec správně odpískal penaltu. K ní se postavil sebevědomý "fracek" z Itálie, který udivuje kousky na hřišti i skandály v osobním životě.

Weidenfeller se snažil Balotelliho rozhodit, ale marně. Útočný zabiják tentokrát zachoval chladnou hlavu a balon bez problémů poslal na druhou stranu od skákajícího brankáře.

Balotelli ihned vzal míč ze sítě a pelášil směrem k půlící čáře. Mezi tím směrem k Weidenfellerovi ukázal známé gesto. "Moc mluvíš, raději sklapni a soustřeď se na fotbal," jakoby chtěl vzkázat německému gólmanovi.

City už další branku nestihlo, přesto je remíza vzhledem k vývoji utkání spásným bodem. "Zasloužili jsme si dostat tři nebo čtyři góly. Borussia byla lepší. Jestli chceme uspět v Champions League, musíme hrát lépe," zlobil se po utkání trenér City Roberto Mancini.

Na obou stranách se vyznamenali brankáři, nejlepší muži utkání. "Mohlo to skončit klidně 10:10. Jejich brankář (Weidenfeller) chytal fantasticky. Ale Mario se z penalty nikdy nemýlí. Nevím, jestli se měla pískat, každopádně tenhle bod jsme si tvrdě vydřeli," dodal k utkání anglický brankář Joe Hart.

Mario Balotelli v utkání s Borusií Dortmund, které skončilo remízou 1:1
Mario Balotelli v utkání s Borusií Dortmund, které skončilo remízou 1:1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud