Jonáš Bartoš
4. prosince 2012 • 22:35

Rosický nastoupil v základu a dal gól! V půli střídal a Arsenal prohrál

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Lepší comeback na trávníky si nemohl představit. Tomáš Rosický nastoupil poprvé po červnovém zranění v základní sestavě a hned dal gól. Záložník Arsenalu dostal "Kanonýry" do vedení v utkání Ligy mistrů na hřišti Olympiakosu, který po pauze dal dva góly a vyhrál 2:1. První místo ve skupině B tak udrželo bundesligové Schalke 04. V půli byl Rosický vystřídán a anglická média spekulují, zda není opět zraněný. Na webu Arsenalu uvedli, že střídání Rosického nebylo plánované, což dává prostor spekulacím.



12. června 2012, utkání mistrovství Evropy Česka s Řeckem. To je poslední soutěžní zápas, do kterého Rosický vyběhl v základní sestavě. Poté dlouhé měsíce marodil s achilovkou, zažil svoji druhou nejdelší pauzu od fotbalu.

Kapitán národního týmu se dal do pořádku a po více jak pěti měsících se vrací na trávníky. O víkendu Rosický naskočil v dresu Arsenalu na posledních deset minut do nešťastného utkání se Swansea (0:2). „Kanonýři“ dostali obě trefy až poté, co byl „Rosa“ na place.

VIDEO: Podívejte se, jak se trefil Tomáš Rosický
Rosický dostal šanci hrát od prvních minut až v dalším zápase Arsenalu - na půdě řeckého Olympiakosu Pireus. Londýnský celek už si s předstihem zajistil postup ze základní skupiny Ligy mistrů, trenér Wenger dal důvěru náhradníkům.

Do základní sestavy se dostal i uzdravený Rosický a vedl si skvěle. 31 letý záložník patřil v prvním poločase k nejaktivnějším hráčům Arsenalu, zprostředku pole řídil hru celého týmu. Dlouhá pauza zaviněná zdravotními problémy na něm vůbec nebyla znát.

Rosický svůj výkon korunoval úvodní brankou utkání. Ve 38. minutě si na hranici vápna naběhl na balon od Gervinha a přízemní střelou mířil přesně. Díky trefě českého záložníka tak Arsenal po poločase vedl 1:0.

O přestávce ho ale trenér Wenger Wenger stáhl ze hry a anglická média hned začala spekulovat, zda český hráč není opět zraněný. Už bez Rosického inkasoval Wengerův tým dva góly a prohrál 1:2. Díky tomu skončil ve skupině B Ligy mistrů na druhém místě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud