23. května 2013 • 17:58

VIDEO: TOP 5 gólů z finále Ligy mistrů. Zidaneho volej i úžasný Šmicer

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na góly z finále Ligy mistrů se vždy dlouho vzpomíná. Některé trefy z nejdůležitějšího zápasu sezony, který už v sobotu sehrají fotbalisté Bayernu Mnichov a Dortmundu, však vyčnívají nad ostatními. Připomeňte si PĚT památných zásahů z minulosti v žebříčku iSport.cz.



5. Didier Drogba (Chelsea)
Chelsea – Bayern Mnichov 1:1, na pen. 4:3 (2011/12)
Lepší loučení s Chelsea si Didier Drogba nemohl přát. V posledním zápase v modrém dresu vyrovnal kanonýr z Pobřeží slonoviny dvě minuty před koncem druhého poločasu. Chelsea pak zápas, ve kterém vsadila na defenzivní taktiku, vyhrála po penaltovém rozstřelu.

4. Vladimír Šmicer (Liverpool)
Liverpool – AC Milán 3:3, na pen. 3:2 (2004/05)
Vladimír Šmicer se stále může chlubit, že je jediným českým fotbalistou, který dal gól ve finále Ligy mistrů. Svojí trefou podpořil neuvěřitelný comeback Liverpoolu. Anglický klub dokázal proti AC Milán smazat během šesti minut na začátku půle třígólovou ztrátu a nakonec uspěl v penaltovém rozstřelu.

3. Lionel Messi (Barcelona)
Barcelona – Manchester United 2:0 (2008/09)
První ze zatím dvou vítězství nejlepšího fotbalisty současnosti v Lize mistrů. Za Barcelonu se Lionelu Messimu nepovedla důležitější hlavička, kterou pouze 169 cm vysoký hráč zvyšoval náskok proti Manchesteru United.

2. Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United)
Manchester United - Bayern Mnichov 2:1

Nejslavnější náhradník ukázal, jak platný umí být. Ole Gunnar Solskjaer dovršil jeden z nejvíc šokujících obratů v historii fotbalu. Ačkoliv v 89. minutě ještě Manchester United prohrával 0:1, na konci zápasu už z nich byli noví šampioni. Právě norský útočník úžasný obrat v nastavení završil.

1. Zinedine Zidane (Real Madrid)
Real Madrid – Leverkusen 2:1 (2001/02)
Klasika všech klasik, na níž se dá dívat pořád dokola. Míč se k Zidanovi snesl od Roberta Carlose, francouzský záložník napřáhl a neuvěřitelně ho trefil z voleje. Jeho nádherná trefa rozhodl ao zatím posledním vítězství Realu Madrid v Lize mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud