24. června 2013 • 12:12

Plzeň má v předkole nejtěžšího soupeře. Čeká ji Željezničar Sarajevo

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně se ve 2. předkole Ligy mistrů utkají s Željezničarem Sarajevo. Rozhodl o tom pondělní los v Nyonu. První zápas se odehraje 16. nebo 17. července na hřišti Viktorie, odveta o týden později v bosenské metropoli.



Čeští šampioni figurovali před losováním mezi nasazenými týmy a mohli narazit také na Vardar Skopje, Sutjesku Nikšič z Černé Hory, albánský klub Skënderbeu Korcë nebo na mistra Malty Birkirkaru.

Los nakonec svedl Plzeň do dvojice s bosenským týmem, který v roce 2004 koučoval český trenér Jiří Plíšek. Právě v juniorce Željezničaru si Plíšek vyhlédl útočníka Edina Džeka. Željezničar byl mezi možnými soupeři papírově nejsilnějším klubem, z nenasazených celků měl nejvyšší koeficient.

"Označil bych to jako střední variantu – ani špatná, ani jednoduchá," prohlásil o sarajevském soupeři po losu plzeňský trenér Pavel Vrba.

"Jedná se o suveréna své země, kvalita je nesporná. Dle mých informací funguje klub na velmi profesionální bázi, jako tým jsou dobře organizovaní," doplnil kouč.

Přímo na místě ve Švýcarsku sledoval los generální manažer Viktorie Adolf Šádek. "Jedná se o kvalitního protivníka, nicméně naším jednoznačným cílem bude postup," řekl.

"Oblast je specifická především z hlediska bezpečnosti, na druhou stranu jsme se vyhnuli dlouhému cestování," prohlásil plzeňský manažer.

Slovenský mistr Slovan Bratislava, jehož barvy hájí i český záložník Jiří Kladrubský, vyzve bulharský celek Ludogorec Razgrad. Duo Michal Švec, Marek Střeštík z maďarského Györu se představí v duelu s Maccabi Tel Aviv.

Kouč Dušan Uhrin mladší, který v uplynulé sezoně přivedl v Gruzii k titulu Dinamo Tbilisi, čeká na výsledek prvního předkola a souboj andorského celku Lusitans se Streymurem z Faerských ostrovů. Právě lepší z této dvojice nastoupí proti Tbilisi.

První trénink plzeňských fotbalistů po zahájení letní přípravy. Uprostřed ve žlutém tílku bosenský záložník Mladen Veselinovič. Pomůže i tato posila plzeňským k překonání sarajevského soka v předkole Ligy mistrů?
První trénink plzeňských fotbalistů po zahájení letní přípravy. Uprostřed ve žlutém tílku bosenský záložník Mladen Veselinovič. Pomůže i tato posila plzeňským k překonání sarajevského soka v předkole Ligy mistrů?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud