19. července 2013 • 12:16

LIGA MISTRŮ: Plzeň může narazit na soupeře z Finska, nebo Estonska

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pokud Viktoria Plzeň příští týden postoupí přes Željezničar Sarajevo, narazí ve 3. předkole Ligy mistrů na relativně přijatelného soupeře. Los v Nyonu českému mistrovi v případě postupu přiřkl lepšího z dvojice HJK Helsinki (Finsko) nebo JK Nõmme Kalju (Estonsko).



Viktoria začne na hřišti soupeře, hraje se 30. a 31. července, odvety jsou na programu o týden později.

Plzeň v prvním zápase se Željezničarem zvítězila na domácím hřišti 4:3, i přes inkasované branky jde do odvety jako favorit. První duel mezi Helsinkami a Kalju skončil bez branek 0:0.

Favoritem jsou však Helsinky, které mají zkušený kádr hned s několika finskými reprezentanty včetně tamních hvězd Mikaela Forssella a Teema Tainia, kteří mají zkušenosti z anglické Premier League.

Mezi další opory patří Mika Väyrynen, který dlouho hrával za PSV Eindhoven. Jedinou zahraniční akvizicí je útočník z Gambie Demba Savage, který je se sedmi góly nejlepším střelcem týmu v této sezoně.

Daniel Kolář při zápase se Sarajevem
Daniel Kolář při zápase se Sarajevem

HJK v minulé sezoně vyhrálo finskou ligu s náskokem šesti bodů. Tabulku vede i po 18 kolech aktuálního ročníku. Celkem vládnou Helsinky tamní nejvyšší soutěži od roku 2009 a mají na kontě už 25 titulů.

Naopak Nomme Kalju hraje první estonskou ligu teprve od roku 2008 a v minulé sezoně získalo premiérový titul. Vystřílel mu ho 22 góly útočník Tarmo Neemelo. V této sezoně však střelecky září především Vladimir Voskobojnikov a Japonec Hidetoši Wakui. V týmu jsou i Ital, Portugalec, Francouz, Gambijec a další dva Japonci.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud