29. srpna 2013 • 18:42

To je nářez! Plzeň má hvězdnou skupinu s Bayernem, City i CSKA

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

ROZPIS ZÁPASŮ | Fotbalisté Plzně se v Lize mistrů opět ocitnou v hvězdné společnosti. V základní skupině Ligy mistrů se utkají s Bayernem Mnichov, CSKA Moskva a Manchesterem City. Rozhodl o tom dnešní los v Monaku, který jsme sledovali v ONLINE reportáži.



Program Plzně v LM

17. září:
Plzeň - Manchester City

2. října:
CSKA Moskva - Plzeň

23. října:
Bayern Mnichov - Plzeň

5. listopadu:
Plzeň - Bayern Mnichov,

27. listopadu:
Manchester City - Plzeň

10. prosince:
Plzeň - CSKA Moskva.

I při své druhé účasti v Lize mistrů se fotbalisté Plzně ocitli v nadupané skupině. "Co tým, to elita. Jsme rádi, že proti takovým mužstvům můžeme hrát. Bude to pro nás zajímavá zkušenost, protože zatím jsme se s anglickým ani ruským mužstvem nesetkali," řekl k trenér Plzně Pavel Vrba.

Z prvního koše jeho týmu los přisoudil Bayern Mnichov. Obhájce prvenství se letos po zítřejším utkání o Superpohár s Chelsea v pražském Edenu vrátí do Česka ještě jednou. Pro Plzeň to bude souboj s týmem, se kterým zahajovala své účinkování v Evropě v roce 1971.

Kromě toho čekají Viktorii souboje s bohatým Manchesterem City, který loni vyhrál anglickou ligu. V jeho dresu nastupuje útočník Edin Džeko, který si bude moci připomenout duely s Plzní, jež zažíval ještě v dresu Teplic.

Náročné budou také souboje s CSKA Moskva. Poslednímu vítězi ruské ligypatří český reprezentant Tomáš Necid. Ten je však momentálně na hostování v PAOK Soluň.

Boje v základních skupinách začnou 17. září

ZÁKLADNÍ SKUPINY LIGY MISTRŮ 2013/14

Skupina A: Manchester United, Šachtar Doněck (Hübschman), Leverkusen, San Sebastian

Skupina B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, FC Kodaň

Skupina C: Benfica Lisabon, Paris St. Germain, Olympiakos Pireus, Anderlecht

Skupina D: Bayern Mnichov, CSKA Moskva, Manchester City, Viktoria Plzeň

Skupina E: Chelsea (Čech, Kalas), Schalke 04, FC Basilej, Steaua Bukurešť

Skupina F: Arsenal (Rosický), Olympique Marseille, Dortmund, Neapol.

Skupina G: FC Porto, Atlético Madrid, Zenit Petrohrad, Austria Vídeň (Jun)

Skupina H: Barcelona, AC Milán, Ajax Amsterodam, Celtic Glasgow (Twardzik).

 

VIZITKY PLZEŇSKÝCH SOUPEŘŮ

BAYERN MNICHOV: S 23 tituly suverénně nejúspěšnější německý klub, dlouhodobě patří mezi nejlepší týmy na světě; nejslavnější období zažil v polovině 70. let, kdy hráči jako Franz Beckenbauer, Gerd Müller, Sepp Maier či Paul Breitner třikrát za sebou vyhráli Pohár mistrů; loni Bayern dominoval, k suverénnímu domácímu "double" přidal i triumf v Lize mistrů; z českých hráčů v Bayernu krátce působil David Jarolím.

CSKA MOSKVA: s 11 tituly druhý nejúspěšnější ruský klub po městském rivalu Spartaku; v dobách sovětského impéria vybojoval tehdejší armádní celek sedm titulů, většinu jich získal koncem 40. a počátkem 50. let ještě pod názvy CDKA a CDSA; v minulosti zde působili i Češi Jiří Jarošík, Luboš Kalouda a Tomáš Necid; v loňské sezoně získal klub "double".

MANCHESTER CITY: Tradiční anglický klub, nejslavnější období zažil na přelomu 60. a 70. let, kdy se prosadil i v evropských pohárech; v 90. letech "Citizens" sestoupili až do třetí ligy, mezi elitu se natrvalo vrátili v roce 2002; o šest let později koupil průměrný klub šejk Mansúr ze SAE a díky mnohamilionovým investicím z něj udělal ambiciózní tým, který loni po 44 letech vybojoval domácí titul; v předchozí sezoně skončilo City druhé s velkou ztrátou za městským rivalem United.

Fotbalisté Plzně vyhráli v Mariboru 1:0 a postoupili do základní skupiny Ligy mistrů. Pořádně si úspěch užívali. Slavil i Vladimír Darida, který ale nejspíš odchází do bundesligového Freiburgu.
Fotbalisté Plzně vyhráli v Mariboru 1:0 a postoupili do základní skupiny Ligy mistrů. Pořádně si úspěch užívali. Slavil i Vladimír Darida, který ale nejspíš odchází do bundesligového Freiburgu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud