Karel Häring
26. listopadu 2013 • 16:10

"Nový" Nasri se víc směje. O další kanonádě s Plzní radši nemluví

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MANCHESTERU | VIDEO | Účast v osmifinále fotbalové Ligy mistrů už si Manchester City zajistil v minulém kole, i pro duel s Viktorií Plzeň mu však zůstala motivace. „Chceme být ve skupině první, je to důležité,“ prohlásil záložník Samir Nasri.



Ačkoliv trenér Manuel Pellegrini má k dispozici hodně široký kádr, Samir Nasri v posledních týdnech hraje pravidelně v základní sestavě.

Nechyběl v ní už pětkrát po sobě a ve středu si připíše další start, i když v úvodní jedenáctce dojde k vícero změnám v porovnání s nedělním ligovým duelem s Tottenhamem Hotspur (6:0).

To nic nemění na tom, že „citizens“ duel s českým mistrem nevypouští. Alespoň to tvrdí Samir Nasri.

„My jsme teď v dobré náladě, s Plzní chceme vyhrát, i když jsem se už kvalifikovali do osmifinále. Ale láká nás první místo ve skupině, je to důležité, takže budeme bojovat až do konce,“ připomněl fakt, že vítěz skupiny může na jaře těžit z výhody nasazeného celku pro los osmifinále.

Francouzský reprezentant si pochvaluje aktuální formu klubu, především po nedělní kanonádě proti „Spurs“, kdy domácí zvítězili 6:0.

Na otázku Sportu, jestli by mohli napodobit Bayern, který koncem října uštědřil Viktorii „bůra“, šestadvacetiletý záložník odpověděl: „To nevím. Budeme se snažit vyhrát, ale kolik, to není důležité. A nezapomínejme, že v odvetě Plzeň prohrála s Bayernem jen 0:1, takže musíme respektovat její sílu.“

Chci se víc smát, říká "nový" Nasri

Sám ovšem moc dobře ví, že síla Manchesteru City na Etihad Stadium je obrovská. V této sezoně tam odehráli šest ligových duelů, vyhráli všechny s celkovým skóre 26:2!

„Myslím, že z hlediska výsledků na domácím hřišti patříme mezi jeden z nejlepších týmů v Evropě. Není to jen těch šest gólů proti Tottenhamu,“ prohlásil hráč, který si pochvaluje spolupráci s trenérem Manuelem Pellegrinimi.

VIDEO | Podívejte se na záznam z tiskovky s rozesmátým Nasrim

Po jeho boku dorazil na tiskovou konferenci krátce před 13. hodinou. A vidět Nasriho mezi novináři, to je velmi sváteční příležitost. Od EURO 2012, v němž Francie vypadla se Španělskem, s nimi prakticky nemluvil.

A sám přiznal, že nekomunikoval ani s nejbližším okolím, včetně rodičů či agenta. Byl frustrovaný z toho, že nehraje pravidelně, a když nastoupil, příliš se mu nedařilo.

V létě došel k názoru, že se musí změnit. „Rozhodl jsem se víc otevřít lidem, mluvím s nimi. A taky jsem se rozhodl, že se budu víc smát, abych byl šťastný. Někdy děláte chyby a tohle byla moje největší. Ale za poslední dobu jsem jako hráč i jako osoba hodně vyspěl,“ svěřil se Nasri a zasmál se, čímž rozpoutal palbu spouští místních fotoreportérů.

Na „nového“ Samira si bude muset Viktoria dávat velký pozor.

Trenér Plzně Pavel Vrba před odletem na zápas Ligy mistrů s Manchesterem City
Video se připravuje ...

Horváth před City: Zápasy, kdy nemáme co ztratit, jsou nejlepší
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud