9. prosince 2013 • 20:36

CSKA si věří! Do Plzně jsme přijeli pro Evropskou ligu, tvrdí hráči

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože trenér fotbalistů CSKA Moskva Leonid Sluckij očekává, že úterní duel Ligy mistrů s Viktorií Plzeň bude hodně složitý, nepochybuje o udržení třetího místa ve skupině a postupu do Evropské ligy. Setrvání v pohárové Evropě je momentálně pro CSKA jasnou prioritou.



MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 12. • 20:45
FC Viktoria Plzeň
FC Viktoria Plzeň
2:1
ONLINE
10. prosince
20:45
CSKA Moskva
CSKA Moskva
Góly

Domácí: 76. Kolář, 90. Wágner

Hosté: 65. Musa

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Rajtoral, Čišovský, Procházka, Limberský – Petržela (70. Bakoš), Horváth (C), Hořava, Kolář, Ďuriš (58. Kovařík) – Tecl (82. Wágner).

Hosté: Akinfejev (C) – Karavajev, A. Berezuckij, Ignaševič, Ščennikov – Milanov (74. Zuber), Elm, Wernbloom, Dzagojev, Tošić (52. Honda) – Musa (90+1. Vitinho).

Náhradníci

Domácí: Bolek, Hejda, Hubník, Řezník, Kovařík, Wágner, Bakoš

Hosté: Čepčugov, Vasin, Nababkin, Honda, Zuber, Vitinho, Bazeljuk

Karty

Domácí: Procházka, Bakoš

Hosté: Dzagojev (č), Ščennikov, Honda, Wernbloom (č)

Rozhodčí

Damir Skomina – Primož Arhar, Bojal Ul (všichni Slovinsko)

Stadion

Doosan Arena (Plzeň)

Návštěva

11 205 diváků

"Čeká nás velice těžké utkání. Viktoria hrála v Rusku opravdu dobře a to samé očekávám i od zítřejšího zápasu. Každopádně pro nás je v dané situaci jasnou prioritou účast v Evropské lize, s tím jsme do Plzně přijeli," řekl Sluckij na tiskové konferenci.

Podobně to vnímají i hráči, kteří si nepřipouštějí, že by v Plzni o třetí místo přišli. "Jsme naladěni na výhru, jiná nálada v týmu ani panovat nemůže," řekl záložník Alan Dzagojev.

Trenéra Pavla Vrbu čeká na lavičce Plzně poslední zápas
Video se připravuje ...

"První utkání jsem sice sledoval jen v televizi, ale bylo vidět, že Plzeň je kvalitní tým. Naše výhra nebyla snadná, ale my si přijeli pro postup. Nic jiného nás nezajímá," dodal ruský reprezentant.

Přestože CSKA stačí k postupu remíza, nehodlá jen bránit výhru 2:3 z prvního duelu. "Nechceme jen držet výsledek, protože rozdíl není takový. Nechceme přenechat iniciativu Viktorii, která hraje dobrý poziční fotbal. To by byl velký problém. Proto chceme být také aktivní," naznačil Sluckij taktiku.

V utkání nemůže počítat s elitním útočníkem Seydou Doumbiou, který je zraněný. Zatím není také jasné, zda nastoupí největší hvězda týmu Keisuke Honda, který se chystá v zimě přestoupit a v Plzni by se měl s dresem CSKA loučit. "Na utkání se připravuje stejně jako ostatní, proto má stejnou šanci hrát," uvedl Sluckij.

Oproti prvnímu utkání může nastoupit Dzagojev, který se již zbavil zdravotních problémů. Připouští však, že zatím není v ideální formě, jakou měl například před rokem a půl, kdy trápil obranu české reprezentace na mistrovství Evropy. "Ještě se necítím stoprocentně. Měl jsem dlouhou pauzu a začal jsem trénovat teprve nedávno. Cítím se tak na 65 či 70 procent," řekl Dzagojev.

POSTUPOVÁ MATEMATIKA
Plzeň musí v posledním utkání doma porazit CSKA Moskva. Když zvítězí o dvě a více branek, skončí třetí a postupuje do jarní fáze Evropské ligy, což platí i pro výhry o jednu branku 1:0 a 2:1. Jiné vítězství o jeden gól znamená „evropský“ konec.

Pavel Horváth a jeho spoluhráči zkusí zpříjemnit Pavlu Vrbovi loučení s Plzní výhrou nad CSKA
Pavel Horváth a jeho spoluhráči zkusí zpříjemnit Pavlu Vrbovi loučení s Plzní výhrou nad CSKA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud