2. dubna 2014 • 00:26

Bayern prskal: Na červenou to nebylo, Rooney pád přihrál

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ve druhé půli trefil na Old Trafford vyrovnání a byl za hrdinu. O 23 minut později ale Bastian Schweinsteiger nevěřícně zvedal oči k nebi. Wayne Rooney po jeho zákroku z nastavení padl k zemi a německý záložník musel po druhé žluté kartě pod sprchy. Odveta, do které půjde Bayern s remízou 1:1, se obejde bez něj.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 4. • 20:45
Manchester United
Manchester United
1:1
ONLINE
1. dubna
20:45
Bayern Mnichov
Bayern Mnichov
Góly

Domácí: 58. Vidić

Hosté: 67. Schweinsteiger

Sestavy

Domácí: de Gea – Jones, Ferdinand, Vidić (C), Büttner (74. Young) – Valencia, Carrick, Rooney, Fellaini, Giggs (46. Kagawa) – Welbeck (85. Hernández).

Hosté: Neuer – Rafinha, Martínez, J. Boateng, Alaba – Robben, Lahm (C), Kroos (74. Götze), Schweinsteiger, Ribéry – T. Müller (63. Mandžukić).

Náhradníci

Domácí: Lindegaard, Nani, Young, Fletcher, Kagawa, Januzaj, Hernández

Hosté: Starke, van Buyten, Shaqiri, Götze, Højbjerg, Mandžukić, Pizarro

Karty

Domácí: Valencia

Hosté: Schweinsteiger, Mandžukić, Martínez, Schweinsteiger (č)

Rozhodčí

Velasco (ESP) – Alonso (ESP), Yuse (ESP) – Cebrián (ESP)

Stadion

Old Trafford, Manchester

Schweinsteiger se v prvním čtvrtfinále Ligy mistrů nachomýtl ke všemu podstatnému. V 61. minutě poslal k zemi Carricka a viděl první žlutou kartu, o šest minut později napálil do sítě sklepnutí Mandžukiče a vyrovnal na konečných 1:1. V nastaveném čase, jen pár chvil před závěrečným hvizdem, ale pro něj zápas nečekaně skončil.

V 90. minutě přes jeho natažené nohy Rooney přepadl. A přestože Schweinsteiger zasáhl míč, španělský sudí Velasco neváhal a tasil druhou žlutou kartu.

Podívejte se na Rooneyho pád

Skočil, vždyť skočil! Gesta, kterými Rooneyho pád doprovodil Pep Guardiola, byla výmluvná. "S rozhodčím jsem mluvil. Je to vynikající arbitr a zápas odpískal velice dobře. Ale tohle je nefér," postěžoval si Guardiola novinářům. Jeho protesty však byly zbytečné, verdikt sudího nezměnily. A kromě Schweinsteigera bude muset trenér Bayernu v odvetě oželet i Javiho Martíneze.

"Pokud chceme vyhrát Ligu mistrů, musíme vyřešit a překonat všechno, co nám vstoupí do cesty. Svůj názor na rozhodčího řekl. To je všechno," dodal Guardiola.

Stejný názor jako on měl i trenér František Straka, který zápas sledoval a prožíval ve studiu Prima Cool. "Za tohle v Anglii hráče vybučí. Ale my máme ještě jiný hráče, které Schweinsteigera nahradí," zůstal pozitivní velký příznivec německé kopané.

Remízu bral i Arjen Robben. "Byl to nakonec dobrý zápas, i když United hráli hodně defenzivně a jen čekali na brejky. Remízu beru jako dobrý výsledek a za týden se vynasnažíme dokončit naši práci," zakončil záložník Bayernu.

Bastian Schweinsteiger odmítal uvěřit, že byl po zákroku na Rooneyho vyloučen
Bastian Schweinsteiger odmítal uvěřit, že byl po zákroku na Rooneyho vyloučen

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud