22. dubna 2014 • 14:03

Kam zajít do fanshopu v Madridu? Atlético vítězí nad Realem

Autor: Radek Macháček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA KOMENTÁTORA PRIMA COOL | Podruhé během čtrnácti dnů mě Liga mistrů zavedla do Madridu. Podruhé za sebou jsem do metropole Španělska přijel komentovat zápas, který se bude hrát na stadionu Atlética Madrid. Tím ale veškerá podobnost končí.



Přijel jiný soupeř (Chelsea místo Barcelony), hraje se o finále a také bydlím úplně jinde. Hotel, který se nachází pěšky asi pět minut od Estadio Vicente Calderón, byl plný, a tak jsem musel na opačnou stranu Madridu.

Jednu výhodu to ale má. Jsem pět minut chůze od arény Realu Madrid a návštěvu stadionu Santiaga Bernabeua jsem si nemohl nechat ujít. Prošel jsem i fanshopem a dokonale tedy mohu porovnat nabídku obchodů obou rivalů z Madridu.

Real má větší stadion, má i víc fanoušků, v souboji fanshopů, ale zvedám ruku pro ten v útrobách stadionu Vicenteho Calderóna. Proč? Vysvětlení je jednoduché. V obou obchodech najdete klasiku: dresy, kopačky, míče, trička, přívěsky atd. V obou také nakoupíte pro své potomky a začít můžete už od kolébky. K dispozici máte dupačky, pleny, dudlíky i láhve na mléko. Vše samozřejmě v barvách klubů nebo alespoň se znakem.

Atlético Madrid nabízí svým fanouškům také kutilskou výbavu
Atlético Madrid nabízí svým fanouškům také kutilskou výbavu

Na Atlétiku ale mají něco, co fandové bílého baletu mohou jen tiše závidět. Za prvé je to parádní sada kuchyňských nožů a za druhé, kompletní souprava pro kutily i s kufříkem. Ta navíc nejen se znakem, ale také v červenobílé barevné kombinaci. Vrtačka, šroubováky, kladivo, kleště atd.

S tímhle nářadím hráči Atlétika musí do posledního šroubku rozebrat i skálopevnou obranu Chelsea. Příznivci Los Colchoneros navíc ušetří při nákupu dresu nejlepšího střelce týmu. Na San Bernabeu za originální dres Cristiana Ronalda vysolíte 95 eur, dres hvězdy Atlética Diega Costy vás vyjde o 7,5 eura méně.

A co se také změnilo oproti minule, to je počasí. Před čtrnácti dny hřálo v Madridu slunce, tentokrát celé pondělí propršelo. Díky tomu jsem ale zjistil, že kanalizace na dešťovou vodu v Madridu prakticky neexistuje. Na silnicích plno vody, na chodnících taky. Pokud se dnešní zápas hráčům Atlética nepovede, kanály před fanoušky rozhodně neutečou.

Zápas Atlético Madrid - Chelsea vysílá Prima COOL od 20:15. Moderátor Libor Bouček přivítá ve studiu vítěze Ligy mistrů Marka Jankulovského. Zápas z Madridu komentuje Radek Macháček.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud