23. června 2014 • 12:19

První soupeř Sparty v LM: klub z Tallinu, nebo mistr San Marina

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty se v druhém předkole Ligy mistrů utkají s vítězem zápasu mezi Levadií Tallinn a sanmarinským celkem La Fiorita. Český mistr boj o postup do elitní soutěže zahájí doma, první zápasy se hrají ve dnech 15. a 16. července, odvety pak o týden později. Průběh losu jsme sledovali od 12:00 ONLINE na iSport.cz.



Los zhodnotil záložník Bořek Dočkal. "Soupeře jsem si nevybíral. Pečlivě si oba nastudujeme a je jasné, že jsme favorité," nezastíral na oficiálním twitterovém účtu letenského klubu.

Jasným favoritem v dvojzápase, z něhož vzejde sparťanský soupeř, je estonský mistr, který v evropských pohárech hraje pravidelně - od roku 2010 však neprošel přes druhé předkolo. Levadia má ale na kontě například dva vyrovnané zápasy s Newcastlem nebo remízu s Galatasarayem Istanbul.

Naopak La Fiorita se v Evropě představí teprve potřetí. V dosavadních čtyřech zápasech ještě nedal sanmarinský šampion gól a má nelichotivé skóre 0:10.

Soupeře znají také další čeští zástupci v předkole. Dinamo Tbilisi vedené exreprezentačním trenérem Michalem Bílkem narazí na Aktobe z Kazachstánu a Slovan Bratislava s koučem Františkem Strakou nastoupí proti velšskému New Saints.

VIZITKY MOŽNÝCH SOUPEŘŮ SPARTY V 2. PŘEDKOLE LM

LEVADIA TALLINN (Estonsko)

Rok založení: 1998
Klubové barvy: zelená a bílá
Největší úspěchy: 8x mistr ligy (1999-00, 2004, 2006-09, 2013); 8x vítěz domácího poháru (naposledy 2014)
Stadion: Kadriorg v Tallinnu (kapacita 5000 diváků)

S.P. LA FIORITA (San Marino)

Rok založení: 1967
Klubové barvy: modrá a žlutá
Největší úspěchy: 3x mistr ligy (1987, 1990, 2014); 3x vítěz domácího poháru (1986, 2012-13)
Stadion: Igora Crescentiniho v Montegiardinu (kapacita 100 diváků) - pohárové zápasy hraje na Olympijském stadionu v Serravalle

LOS 1. A 2. PŘEDKOLA LIGY MISTRŮ 2014/15

1. předkolo (1. a 2. července, odvety 8. a 9. července)

Santa Coloma (And.) - Bananc Jerevan (Arm.), Lincoln (Gib.) - Tórshavn (Isl.), La Fiorita (San Marino) - Levadia Tallinn (Est.).

2. předkolo (15. a 16. července, odvety 22. a 23. července)

Sparta Praha - La Fiorita/Levadia Tallinn, Maccabi Tel Aviv (Izr.) - Santa Coloma/Bananc Jerevan, Partizan Bělehrad - Lincoln/Tórshavn, BATE Borisov (Běl.) - Skënderbeu Korcë (Alb.), Dinamo Tbilisi (Gruz.) - Aktobe (Kaz.), HŠK Zrinjski (Bosna) - Maribor (Slovin.), Sheriff Tiraspol (Mold.) - Sutjeska (Č. Hora), Malmö (Švéd.) - Ventspils (Lot.), Slovan Bratislava (SR) - New Saints (Wal.), Celtic Glasgow (Skot.) - KR Reykjavík (Isl.), Cliftonville (Sev. Ir.) - VSC Debrecín (Maď.), Legia Varšava (Pol.) - Saint Patrick's Athletic (Ir.), Rabotnički Skopje (Mak.) - HJK Helsinky (Fin.), Dinamo Záhřeb (Chorv.) - Žalgiris Vilnius (Lit.), Ludogorec Razgrad (Bulh.) - F91 Dudelange (Luc.), FC Valletta (Malta) - Karabach Agdam (Ázerb.), Strömsgodset (Nor.) - Steaua Bukurešť (Rum.).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud