16. září 2014 • 15:55

Týden pravdy. Čech čeká na šanci v Lize mistrů nebo v Ligovém poháru

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápasový kolotoč se rozjíždí na plné obrátky. Do brutálního programu evropských fotbalových velkoklubů vstupuje Liga mistrů, nablýskané a štědře dotované lákadlo všech hvězd. Například Chelsea čeká v druhé polovině září hned pět těžkých zápasů. Dostane se do branky Petr Čech, který zatím kryje záda Thibautu Courtoisovi?



Chelsea vstupuje do Ligy mistrů ve středu domácím duelem se Schalke. V sobotu přijde na řadu šlágr Premier League na hřišti Manchesteru City, příští středu čeká tým Ligový pohár s Boltonem. Za další tři dny je na programu souboj s momentálně druhou Aston Villou, nabité září zakončí úterní partie Ligy mistrů na Sportingu Lisabon.

V diáři Chelsea přibývají zaplněná okénka, zápasy jdou v ohromně rychlém tempu. Trenér Mourinho se nikdy netajil tím, že v zabijáckém rytmu středa-sobota-středa přistoupí na mnohem větší rotači hráčů.

Nabízí se logická otázka. Ukáže portugalský kouč také na Petra Čecha? "Nebuďte překvapení, pokud Čech nastoupí v Lize mistrů nebo Premier League. Nedivte se, když bude Courtois chytat Capital One Cup (Ligový pohár)," uvedl Mourinho na úterní tiskové konferenci před duelem se Schalke.

Zda dostane český gólman už šanci se Schalke, Mourinho neprozradil. "Neudělám to, že řeknu. 'Tahle soutěž je pro tebe, tahle zase pro tebe.' Musím udělat správné rozhodnutí. Petr je víc než připravený nastoupit v každém zápase," přiznal.

Petr Čech v Chelsea sice nechytá, v reprezentaci je však jasnou jedničkouFoto Jaroslav Legner (Sport)
Úspěšný stratég na startu sezony upřednostnil mladšího Courtoise, Čech si ostrý zápas vyzkoušel pouze za reprezentaci proti Nizozemsku. Jinak sedí na lavičce, poctivě trénuje a čeká na případnou možnost dostat se do brány.

"Je to pro mě nová, neobvyklá situace. Nerad se dívám na zápasy, které nemůžu ovlivnit," připuštěl Čech na reprezentačním srazu na konci letního přestupového období, když se spekulovalo o jeho odchodu.

Mourinho řekl, že Courtois není automatickou jedničkou na celou sezonu. Naopak zdůraznil, že se bude snažit záúasovou zátěž rozmělňovat mezi všechny hráče. Kdy ale pošle do hry dlouholetou nezpochybnitelnou jedničku klubu, zatím neřekl.

V následujících dnech bude mít ideální příležitost, aby svým slovům dostál. V náročném programu tří soutěží se najde prostor, aby si zachytal i Čech. Může dostat šanci už ve středu v Lize mistrů, pravděpodobnější je ale jeho start v Ligovém poháru.

Courtois zatím štaci v Chelsea zahájil výborně. Počíná si jako zkušený mazák, ne jako 22letý nováček v klubu. Vyhýbá se chybám, tým vítězí a vysloužil si nový kontrakt. Momentálně málokdo pochybuje o tom, že by se nechal dobrovolně vytlačit z branky.  

Pokud by ale Čech během září nedostal vůbec žádný prostor, jeho zimní přestup do jiného klubu by byl zase o hodně pravděpodobnější.

Čeští fotbalisté podle brankáře Petra Čecha předvedli proti Nizozemsku výkon na hranici možností
Čeští fotbalisté podle brankáře Petra Čecha předvedli proti Nizozemsku výkon na hranici možností

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud