6. listopadu 2014 • 04:25

Čech přihlížel trápení Chelsea: Dvakrát měl štěstí, gól chytit nemohl

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | O místo jedničky si v zápase na půdě Mariboru nijak neřekl. Ani nemohl. Brankář Chelsea Petr Čech prožil velmi nepříjemné utkání, ve kterém jeho favorizovaný tým pouze remizoval ve Slovinsku 1:1. Český gólman ovšem na vině určitě není, za gól domácích v žádném případě nemohl a ani ve zbytku zápasu nijak nechyboval.



Petr Čech nastupuje do každého utkání s vědomím, že jedině odvedený nadstandard mu může pomoct zpět k pozici jedničky. Na půdě Mariboru ale prožil „zápas blbec“. Míče se dotkl poprvé v 10. minutě, když mu poslal jednoduchou malou domů stoper Zouma.

Poté se ale do té doby neškodní domácí osmělili a výsledkem byla obrovská šance. Hráč Mariboru sice nájezd vyřešil hodně nepřesnou střelou, z následující akce ale fotbalisté outsidera Čecha překonali. Ke štěstí českého gólmana byl ovšem za ním připraven obránce a míč vykopl ještě před brankovou čárou.

Agim Ibraimi se raduje s koučem Mariboru ze svého gólu do sítě Chelsea
Agim Ibraimi se raduje s koučem Mariboru ze svého gólu do sítě Chelsea

V 19. minutě držel Čech míč poprvé v rukou. To když si s klidem poradil se skákavou střelou, stejně se vypořádal i se spíše propagačním pokusem o minutu později. Následně ovšem mohl s trochou nadsázky odejít na čaj, Maribor své nadějné brejky nedokázal dotáhnout.

Začátkem druhého poločasu ovšem přišel šok. Domácí podnikli rychlý kontr, na jehož konci překonal bezmocného Čecha parádní křížnou ranou záložník Ibraimi. Muž s jedničkou na zádech sice plachtil vzduchem, jeho snaha ale byla marná.

VIDEO | Na nádherný gól Mariboru neměl Petr Čech nárok

A v 60. minutě mohlo být ještě hůře. Jenže Čech si znovu vybral šťastnou chvilku. To když domácí Zahovič netrefil z blízka prázdnou branku. Český reprezentant opět zůstal bez šance zasáhnout, podruhé ale už míč ze sítě vyndávat nemusel.

Chelsea se totiž konečně probrala a začala na hřišti úřadovat. Po vyrovnání ještě sahala po třech bodech, ty ale zazdil neproměněnou penaltou Eden Hazard . Maribor už volil spíše obranné odkopy a k ohrožení Čecha se tak nedostal.

VIDEO | Při šanci Mariboru měl Čech štěstí, mohlo to být 2:0

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud