Jakub Dvořák
29. října 2014 • 11:55

Tak kouzlí Čech! Po zákroku na čáře přišla chvála od Mourinha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Ačkoliv se to na první pohled nemusí zdát, fotbalisté Chelsea mají za sebou  těžké utkání v anglickém Ligovém poháru. Nad Shrewsbury ze čtvrté ligy vyhráli až díky vlastnímu gólu soupeře 2:1. Trenér José Mourinho po utkání vyzdvihl výkony svých hráčů a poděkoval jim, že po náročném ligovém utkání s Manchesterem United (1:1) podali opět srdnatý výkon. Uznání se dočkal také český brankář Petr Čech, který předvedl na začátku první půle povedený zákrok.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Chválu sklidili především ti, co odehráli celé utkání na Old Traffrod a v úterním utkání byli schopni opět hrát.“Didier Drogba, Filipe Luís, Oscar a Gary Cahill udělali něco, co by vlastně ani neměli. Odehráli dvě utkání během 48 hodin,“ tvrdil portugalský trenér.

Mourinho pochválil také českého brankáře Petra Čecha, který v brance znovu po týdnu zastoupil jedničku Thibauta Courtoise. “Mám v týmu hráče jako je Čech a Mikel. Jsou tu mnoho let, radši by hráli proti Manchesteru, ale i když jim to nebylo dopřáno, ukázali i tak úžasný příklad pro mladé hráče, jak se chovají profesionálové a jak ctí týmového ducha."

Brankář Chelsea Petr Čech se zahřívá v chladném anglickém počasí při pohárovém utkání na stadionu Shrewsbury
Brankář Chelsea Petr Čech se zahřívá v chladném anglickém počasí při pohárovém utkání na stadionu Shrewsbury

Trenér Chelsea pochválil také soupeře. „Je to dobrý tým se skvělou organizací a týmovým duchem. Měli velmi dobré standardní situace a velmi dobře věděli, jak využít jejich přednosti,“ ocenil schopnosti Shrewsbury Mourinho.

Právě ze standardní situace domácí ohrozili branku Chelsea už v 5. minutě utkání, ale Čech reflexivním zákrokem na čáře po rohu domácích podržel svůj tým. Britský Daily Mail pak českého brankáře na svém webu umístil na titulní stranu článek s titulkem: Heroický zákrok Čecha!

Ten po utkání přiznal, že domácí byli opravdu nepříjemným soupeřem. „Domácí hráči se vyhecovali a podali výkon na hranici svých možností. Udělali nám to těžké a o postup jsme museli tvrdě bojovat," uvedl dvaatřicetiletý gólman.

VIDEO | Sestřih zápasu Shrewbury - Chelsea. Čechův zákrok hned na začátku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud