Tomáš Podvín
26. listopadu 2014 • 19:14

Zabiják Agüero mohl hrát za Bayern. Pro Magatha byl ale moc líný!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opora Manchesteru City Sergio Agüero si po úterním hattricku do sítě Bayernu Mnichov užívá zasloužené ovace. Pro fanoušky „Citizens“ je modlou, která jejich miláčky udržela ve hře o postup. Všechno přitom mohlo být úplně jinak. Argentinský zabiják měl velmi blízko k tomu, aby oblékal barvy právě mnichovského klubu. Ke smůle Bayernu ho ale tehdejší trenér Felix Magath odmítl.



V Bayernu Mnichov se roku 2006 konala speciální schůze. Rozhodovalo se pouze o jedné věci. Má bavorský gigant usilovat o sedmnáctiletého mladíčka Sergia Agüera? 

Tehdejší generální ředitel Uli Hoeness byl o schopnostech talentovaného Argentince přesvědčen. Zároveň se mu úplně nezdála cena, která se pohybovala kolem 12 milionů liber (420 milionů korun). Vedení Bayernu ale rozhodlo, že peníze na přestup dá.

Hoeness se tak jel na Agüera podívat. A vrátil se s dost rozporuplnými pocity. „Ostatní byli na zápas nažhavení a on se opíral bez zájmu o plot. Jediné, co v zápase udělal, bylo, že proměnil penaltu,“ říkal pro deník Bild v roce 2011.

Bayern se ale nechtěl hned vzdát. A tak dal mladíkovi ještě šanci. Tentokrát se na jeho zápas jel podívat trenér Felix Magath, jenž je znám svými až přehnanými nároky na kondici a disciplínu.

A zkušený kouč se vrátil rozlícen. „Už nikdy takto neplýtvejte mým časem. Je zbytečné sledovat tak líného hráče,“ měl říct po návratu Hoenessovi. Tím přesup definitivně padl.

Přestože není jisté, jak by se Agüerova kariéra v Německu vyvíjela, dnes už by ho v Bayernu určitě brali. Právě tenhle „lenoch“ totiž totálně zdecimoval jeho hrdou defenzivu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud