11. prosince 2014 • 17:08

Je důležité ukázat trenérovi, že můžete hrát kdykoli, tvrdil Čech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Reprezentační gólman Petr Čech se ve středu po více než měsíci vrátil do branky Chelsea, kterou jako kapitán dovedl k výhře 3:1 nad Sportingem Lisabon. Dvaatřicetiletý fotbalista byl po závěrečném zápase skupinové fáze Ligy mistrů rád, že dostal šanci ukázat trenérovi Josému Mourinhovi, že je připraven naskočit kdykoli.



Čech, jenž v této sezoně ztratil pozici jedničky na úkor Belgičana Thibauta Courtoise, na podzim za Chelsea zasáhl teprve do šestého soutěžního duelu. "Je na každém, aby nepřestával pracovat a ukázal trenérovi, že když dostane šanci, může hrát jakýkoli zápas," řekl český gólman pro oficiální web londýnského klubu.

Chelsea už měla před domácím utkáním se Sportingem jistý postup z prvního místa ve skupině, takže vedle Čecha dostali šanci další obvyklí náhradníci jako obránce Kurt Zouma či záložníci John Obi Mikel a Mohamed Salah.

"Pro každého je důležité dostat možnost nastoupit a být v zápasovém rytmu, protože sezona je hodně dlouhá. Potřebujete mít každého hráče v té nejlepší možné kondici, abyste mohli doufat, že můžete pokaždé vyhrát," uvedl Čech, který si předtím v LM zachytal dvakrát proti Mariboru.

Vítězství podle něj bylo důležité i proto, že hráči "Blues" v sobotu podlehli v anglické lize Newcastlu 1:2 a vůbec poprvé v tomto ročníku prohráli. "Chtěli jsme předvést dobrý výkon a vyhrát, což bylo vidět už od začátku. Šli jsme do toho zápasu skutečně koncentrovaní," připomněl plzeňský rodák branky Cesca Fábregase a Andrého Schürrleho z úvodních 16 minut.

Jediný gól na stadionu Stamford Bridge Čech inkasoval v 50. minutě po tvrdé střele Jonathana Silvy, na jehož zásah však rychle odpověděl třetím gólem Chelsea Mikel. "Sporting hrál ve druhém poločase dobře, protože potřeboval předvést něco k udržení naděje na postup. Museli jsme být na pozoru, ale po našem třetím gólu už jsme zápas kontrolovali," dodal český gólman.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud