25. února 2015 • 10:42

Co se děje s Messim? Nedal už pátou penaltu z deseti, kopat je bude dál

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motá nohy obránců, sází góly, asistence a láme rekordy. Přesto se u Lionela Messiho najde vada na kráse. Argentinský útočník v úvodním osmifinále Ligy mistrů s Mancheterem City (2:1) neproměnil penaltu, z bílého puntíku selhal už popáté z posledních deseti pokusů. V Barceloně přesto nemyslí na to, aby roli exekutora převzal jiný hráč.



MATCH OVERVIEW LEGACY
24. 2. • 20:45
Manchester City
Manchester City
1:2
ONLINE
24. února
20:45
FC Barcelona
FC Barcelona
Góly

Domácí: 69. Agüero

Hosté: 16. L. Suárez, 30. L. Suárez

Sestavy

Domácí: Hart – Zabaleta, Kompany (C), Demichelis, Clichy – Nasri (62. Fernandinho), Fernando, Milner, Silva (78. Sagna) – Džeko (68. Bony), Agüero.

Hosté: ter Stegen – Dani Alves (75. Adriano), Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić (71. Mathieu), Busquets, Iniesta (C) – Messi, L. Suárez, Neymar (80. Pedro).

Náhradníci

Domácí: Caballero, Sagna, Mangala, Navas, Lampard, Fernandinho, Bony

Hosté: Bravo, Adriano, Mathieu, Xavi, Rafinha, Roberto, Pedro

Karty

Domácí: Clichy, Clichy (č), Fernando

Hosté: Rakitić, Dani Alves, Adriano

Rozhodčí

Felix Brych. Asistenti: Mark Borsch, Stefan Lupp. Čtvrtý rozhodčí: Mike Pickel. Brankoví rozhodčí: Bastian Dankert, Marco Fritz (všichni GER)

Stadion

City of Manchester Stadium, Manchester

Barcelonská desítka na hřišti šéfuje téměř všemu. Prakticky jen na něm je, jestli se ujme zahrávání přímého kopu, rohu, standardky či penalty. Jeho kouzelná levačka ale při střelách z jedenácti metrů nemá dobré období.

Messi proti Manchesteru City odehrál výbornou partii. Připravil vedoucí trefu pro Suáreze , stahoval se hluboko do pole mezi spoluhráče, aby rozjížděl útočné akce Barcelony. V samém závěru utkání si vykoledoval penaltu, když obral o míč střídajícího Bonyho a ve vápně ho musel faulovat Zabaleta.

Argentinský útočník ani vteřinu neváhal. Vzal míč a sám se postavil k penaltě. Mohl zvýšit na 3:1, čímž by před domácí odvetou prakticky rozhodl o postupu Barcelony mezi nejlepší osmičku v Lize mistrů.

Jeho nevýrazný pokus však bez problémů vyrazil Hart. Messi nevyužil ani nabídnutou dorážku, když rybičkou netefil odkrytou bránu. Hvězdný útočník jen v zoufalství lehl na trávník. On, jeden z nejlepších fotbalistů i střelců historie, zase selhal? "Faulovaný hráč by na penaltu chodit neměl. Tušil jsem, že ji nedá," poznamenal ve studiu Prima Cool předseda FAČR Miroslav Pelta , sám bývalý brankář.

Messi až do letošního února v Barceloně pět let nepustil k penaltě jiného hráče. V semifinále Španělského poháru s Villarealem (3:1) šel kopat Neymar , ale také nedal. Takže v dalších zápasech, když Barcelona dostala možnost penalty, si míč bral znovu Messi.

Jenže čísla u hvězdné desítky nevypadají příliš povzbudivě. Messi z posledních deseti penalt neproměnil pět, v Barceloně má bilanci 7/4. Twitterový účet @MessiStats uvádí, že argentinský útočník v kariéře kopal 71 penalt, z nich 15 neproměnil. V Barceloně jich zvládl 59 a 13 z nich neúspěšně.

Trenér Luis Enrique se ale své největší hvězdy zastal. "Kdo se bojí jít na penaltu, nemůže ji zahodit. Hráči, kteří mají dost odvahy, budou také ti, kteří občas nějakou penaltu nedají. A to je i Leo Messi. Věříme mu, pokutové kopy bude kopat dál," uvedl kouč Barcelony.

Messi se po neproměněné penaltě snažil míč do sítě dostat hlavou. Neúspěšně
Messi se po neproměněné penaltě snažil míč do sítě dostat hlavou. Neúspěšně

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud