25. února 2015 • 14:17

Suárez zase KOUSAL? Dostal se do střetu s obráncem City

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byl to jeho zápas. Luis Suárez popravil Manchester City dvěma góly, stal se hlavní postavou večera. Jenže po úterním osmifinále Ligy mistrů se řeší jiné, u uruguayského útočníka nechvalně známé téma. Na konci utkání se totiž dostal do kontaktu s obráncem Martinem Demichelisem. Po sociálních sítích se rozebírá, zda nešlo o další kousnutí výtečného hráče s kontroverzní pověstí.



Luis Suárez odehrál v úterý večer svůj nejlepší zápas za Barcelonu. Proti City dvakrát skóroval, což se mu v ostrém zápase za katalánský velkoklub ještě nepovedlo. Na trávníku zastínil všechny hvězdy a stal se hlavním strůjcem konečného vítězství 2:1.

"Především jsem šťastný, že jsem pomohl svému týmu. Je důležité dát ve vyřazovací fázi góly venku. A těší mě i vítězný návrat do Anglie proti týmu, který chcete vždy porazit," prohlásil uruguayský útočník.

Výtečný výkon a důležité branky, které tým výrazně posunuly do čtvrtfinále Ligy mistrů, mohou brzy zapadnout. Na sociálních sítích se totiž řeší souboj uruguayského kanonýra s argentinským stoperem Martinem Demichelisem.

Suárez nabíhal v nastavení těsně před vápnem na přihrávku, Demichelis jeho pohyb kopíroval. Ve snaze zbrzdit hráče dal před svého soupeře ruku. Suárez se v plném běhu dostal do kontaktu s obráncovo končetinou, předklonil hlavu.

Souboj Luise Suáreze s Martinem DemichelisemFoto Repro youtube.com

Souboj Luise Suáreze s Martinem DemichelisemFoto Repro youtube.com

Souboj Luise Suáreze s Martinem DemichelisemFoto Repro youtube.com

Zda šlo o přirozený pohyb, nebo náznak kousnutí, je těžké rozklíčovat. Demichelis ani zástupci Manchesteru City si každopádně po utkání na zmíněnou situaci nestěžovali. "O incidentu po zápase nemluvil Demichelis ani nikdo jiný z klubu. To znamená, že žádná stížnost vznášená nebude," cituje stanovisko klubu britský deník Telegraph.

Jelikož jde o Suáreze, sporný moment se hodně probírá. Jeden z nejlepších útočníků světa si s "kousavými" aférami užil své, dostal přezdívku kanibal. Největší kritika se na jeho hlavu snesla během světového šampionátu v Brazlii, když v utkání s Itálií kousl obránce Chieliniho do ramene.

Nakonec vyfasoval čtyřměsíční zákaz fotbalu a pokutu 66 000 liber od FIFA. Za Barcelonu, kam přestoupil v létě z Liverpoolu, si tak mohl poprvé zahrát až na konci října a týmu chyběl v první části sezony.

Luis Suárez otevřel skóre na hřišti Manchesteru City
Luis Suárez otevřel skóre na hřišti Manchesteru City

Suárezovy předchozí prohřešky

Červenec 2010: na mistrovství světa v Africe zabránil v poslední minutě čtvrtfinále s Ghanou gólu, když na brankové čáře zasáhl míč rukou. Byl vyloučený, Uruguay ale na penalty postoupila a na šampionátu skončila čtvrtá.

Listopad 2010: v dresu Ajaxu Amsterdam kousl záložníka PSV Eindhoven Otmana Bakkala, dostal trest na sedm zápasů.

Říjen 2011: Nařčen z rasistických urážek tehdejšího obránce Manchesteru United Patrice Evru. Hvězdu Liverpoolu anglická asociace uznala vinným, Suárez si nezahrál osm zápasů a 40 tisíc liber.

Duben 2013: V zápase Liverpoolu s Chelsea kousl do ruky obránce "Blues" Branislava Ivanoviče. Hned druhý den dostal od klubu pokutu a nesměl hrát deset zápasů.

Červenec 2014: nejznámější Suárezův prohřešek. V zápase skupiny MS v Brazílii kousl do ramene stopera itaského stopera Giorgia Chielliniho. Fotbal poté nesměl hrát čtyři měsíce a dostal pokutu 66 000 liber.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud