7. srpna 2015 • 12:15

Los play off LM: Basilej jde na přemožitele Plzně, United mají Bruggy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentanti Tomáš Vaclík a Marek Suchý narazí v play off Ligy mistrů se svou Basilejí na Maccabi Tel Aviv. Tedy na tým, který ve 3. předkole vyřadil Viktorii Plzeň. Nejslavnější klub v osudí, Manchester United, bude ve svém zápase jasným favoritem. Střetne se s belgickými Bruggy. Hodně zajímavý pak bude duel španělské Valencie proti Monaku. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.



Los play off Ligy mistrů jsme sledovali ONLINE

 

Gólman Vaclík a obránce Suchý budou mít šanci pomstít českého mistra, který sice v Izraeli vyhrál 2:1, ale po středečním domácím selhání 0:2 z elitní soutěže vypadl. Basilej v minulé sezoně ve skupině LM za sebou nechala i Liverpool a postoupila do osmifinále. V tom švýcarský šampion nestačil na Porto.

 

Basilej se v pohárech už střetla s Tel Avivem čtyřikrát, z toho dvakrát vyhrála a dvakrát remizovala. "Každý soupeř v této fázi je kvalitní a nic nebude jednoduché. Předchozí setkání pro nás nedopadla dobře, ale věříme, že tentokrát je vše možné. Jsme silný a bojovný tým, který ví, co chce," uvedl obránce Maccabi Tal Ben Haim I.

CSKA Moskva, který ve středu vyřadil pražskou Spartu, změří síly se Sportingem Lisabon. "Je to dobrý tým, ale my bychom tento dvojzápas měli vyhrát. Nechci moc řešit, jestli je to nejlepší los nebo ne. Doufám, že bude štěstí na naší straně, musíme se dobře připravit a ukázat to nejlepší," prohlásil záložník CSKA Bibras Natcho.

Manchester United po roční pauze v Champions League vyzve Club Bruggy. "Belgický fotbal je právem na vrcholu. Máme v kádru dva belgické hráče (Adnan Januzaj a Marouane Fellaini), kteří nám řeknou, co nás tam čeká. Jdeme do zápasu sebevědomí a rádi bychom si mysleli, že celou soutěž můžeme vyhrát," řekl sekretář United John Alexander.

Valencie se utká s Monakem a Lazio Řím čeká souboj s Leverkusenem. Ve Valencii s losem spokojení nejsou. "Monako je nejtěžší možný soupeř v tomto kole, takže je jasné, že jsme ho dostat nechtěli. Bude to náročný a bojovný souboj, který rozhodnou malé detaily," upozornil záložník a kapitán španělského celku Daniel Parejo.

První utkání jsou na programu 18. a 19. srpna, odvety se hrají 25. a 26. srpna. Poražené týmy ze čtvrtého předkola LM automaticky postupují do základních skupin Evropské ligy.

 

Los play off Ligy mistrů:

 

Mistrovská část

 

Astana - APOEL
Skënderbeu - Dinamo Záhřeb
Celtic - Malmö
Basilej - Maccabi Tel Aviv
BATE Borisov - Partizan

 

Nemistrovská část

 

Lazio - Bayer Leverkusen
Manchester United - Club Brugge
Sporting CP - CSKA Moskva
Rapid Vídeň - Šachtar Doněck
Valencia - Monako

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud