28. dubna 2016 • 15:35

Müller na lavičce? Guardiolova chyba! Je důležitý jako Messi, tvrdí Hitzfeld

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten tah všechny zaskočil. Trenér Bayernu Pep Guardiola vymyslel pro první utkání semifinále Ligy mistrů na půdě Atlétika taktický plán, do kterého se nevešel kanonýr Thomas Müller. Jenže mnichovský celek nedokázal vstřelit gól a prohrál 0:1. Právě nenasazení druhého nejlepšího střelce týmu v letošní sezoně se stalo terčem kritiky.



Thomas Müller nastřílel v aktuálním ročníku za Bayern už 31 gólů. Více má jen hrotový útočník Robert Lewandowski (37), naopak třetí Douglas Costa a Arjen Robben jsou již se svými sedmi trefami v pozadí.

Přesto si Pep Guardiola dovolil nechat Müllera proti Atlétiku na lavičce. Středová záložní řada vyběhla ve složení Xabi Alonso, Arturo Vidal a Thiago Alcântara, na křídlech pak nastoupili Kingsley Coman a Douglas Costa. Na hrotu nechyběl Robert Lewandowski. Müller nastoupil až v 70. minutě.

„Chtěl jsem více zahustit střed pole,“ vysvětloval po utkání svůj tah Guardiola. Jenže ten se nesetkal s velkým pochopením. „Müller je pro Bayern v nejtěžších zápasech důležitý jako Lionel Messi pro Barcelonu,“ tvrdil bývalý kouč Bavořanů Ottmar Hitzfeld.

Nad nenasazením německého reprezentanta se podivoval i trenér František Straka ve studiu O2 Sport. „Byl jsem překvapený, že Müller nebyl v základní jedenáctce, protože on je ten typ hráče, který nepohrdne šancemi, dokáže si je vytvořit,“ řekl.

Tři důvody, proč měl Müller hrát

Německý deník Focus přinesl tři důvody, proč podle jeho expertů bylo posazení Müllera na lavičku náhradníků Guardiolovou chybou.

Prvním je, že Müller je hráčem, který si dokáže nalézt i ty nejmenší skulinky v obraně soupeře. Atlético je známé propracovanou defenzivou, ve které se okénka hledají skutečně těžko. „Ale pokud to někdo z Bayernu dokáže, je to Müller,“ napsal Focus.

Statistika pak jasně ukazuje, že nechávat si Müllera jako žolíka, není příliš účinné. V této sezoně vstřelil šestadvacetiletý fotbalista 8 branek v Lize mistrů a 19 v bundeslize. Všechny dal, když byl v základní sestavě.

Jako poslední důvod Focus uvádí, že Müller je hráčem do nepohody. I když se týmu nedaří, dokáže ho strhnout. V bouřlivé atmosféře, jaká panovala ve středu večer v Madridu, se vyžívá. Bayern byl ovšem bez něj v prvním poločase hodně ospalý, chyběla agresivita a vášeň.

Boj o finále Ligy mistrů je každopádně stále otevřený. „Bayern ale bude muset předvést v odvetě vynikající výkon,“ shodují se experti. Nikdo z nich nepočítá s tím, že by měl Müller zůstat znovu na lavičce...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud