Jan Vacek
27. května 2016 • 12:13

Ronaldo je všude, fanoušci zpívají. Milán se chystá na finále LM

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MILÁNA | „Enjoy the final!“. Obrovský nápis, který člověka praští do oči ihned, jakmile se přesune do příletové haly letiště v Malpense, jen několik desítek kilometrů vzdáleného Milána. Italské město na několik dní obsazují španělské hordy fanoušků. V sobotu večer půjde o všechno. Finále Ligy mistrů. Španělské derby. Real proti Atléticu. Bohatí proti chudým.



Cristiano Ronaldo , to je podle očekávání hlavní tahák očekávané bitvy. Narazit na něj můžete v Miláně prakticky kdekoli. Na plakátech a reklamních bannerech. Na titulních stránkách novin v trafikách. A především pak na zádech fanoušků Realu Madrid. Oni i jejich rivalové, jejich srdce bije pro Atlético, se už čtvrtka po menších či větších skupinkách trousí na Apeninský poloostrov, aby v nejdůležitější bitvě sezony podpořili svůj milovaný tým.

UEFA Champions Festival na náměstí Piazza Duomo
UEFA Champions Festival na náměstí Piazza Duomo

V průběhu pátečního dopoledne už zástupy fanoušků míří na Piazza Duomo, nejznámější náměstí v Miláně. Je to tradiční místo, kde se setkávají fanoušci hostujících celků před zápasy s milánskými soupeři v evropských pohárech. V minulosti se zde srocovali příznivci Arsenalu či Bayernu Mnichov, nyní do srdce Milána míří tábory obou sobotních soupeřů.

„Vamos Real Madrid! Te sigo a todas partes yo te quiero!,“ prozpěvovala skupinka zhruba šesti příznivců „bílého baletu“. „Real Madrid, do toho! Přijedu za tebou kamkoliv, protože tě miluju!,“ zněl by volný překlad do češtiny. „Vamos Atleti, Vamos! Do toho, Atlético, do toho!,“ kontrují opodál popíjející fanoušci Atlética. Ačkoli hlavní invaze ze Španělska se dá očekávat v pátek odpoledne a během soboty, už nyní žije Milán pouze a jenom sobotním šlágrem.

Dění v jeho ulicích odpovídá atmosférám na obou stadionech během domácích utkání madridských klubů. Zatímco na San Bernabeu bývá často kulisa vlažnější, stadion Vicente Calderona se při zápasech mění ve červenomodré peklo. I před finále Ligy mistrů fanoušci Realu působí spíše zdrženlivě, příznivci Atlética jsou mnohem hlučnější a výraznější.

Už v sobotu to vypukne. Vřava o evropský trůn. Před dvěma lety uspěl ve vzájemném souboji Real, svého soka zlomil v prodloužení. I tentokrát je parta kolem Cristiana Ronalda v pozici favorita. Atlético však už má v kapse skalpy Barcelony a Bayernu Mnichov. Snovou cestu milionářskou soutěží moc touží konečně zakončit vítězně.

PŘEDSTAVENÍ TÝMU REALU A ATLÉTIKA

Představení týmu Realu a AtlétikaFoto Sport Magazín

UEFA Champions Festival na náměstí Piazza Duomo
UEFA Champions Festival na náměstí Piazza Duomo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud