23. srpna 2016 • 23:58

Jak Pivarník motivoval hráče před Razgradem: Někteří měli husí kůži

Autor: kah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výsledek 2:2 ho zklamal, ale jinak byl plný optimismu. Trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník svůj tým po odvetě 4. předkola Ligy mistrů proti Ludogorci Razgrad chválil. „Podali jsme výborný výkon. Doufám, že takhle dokážeme pokračovat dál,“ přál si plzeňský kouč.



„Byli jsme si vědomi složitého výsledku z prvního utkání a toho, že potřebujeme vstřelit tři góly a žádný neinkasovat. Vstup byl z naší strany výborný, dokázali jsme kombinovat, s rychlým přechodem do útoku. Dokázali jsme hrát přímočaře,“ chválil své svěřence po zápase Pivarník.

Plzeňského trenéra pochopitelně mrzel vyrovnávací gól, ale svému týmu věřit nepřestal. „Byla to škoda, ale věřil jsem, že budeme schopní dát víc gólů, mrzí mě ta šance, kde to gólman vytlačil na spojnici (Ďurišova střela – pozn. red.).“

„Musím říct, že jsme dokázali hrát neskutečně náročný zápas, zvlášť když vezmeme v úvahu, že například Roman Hubník nastoupil v šesti dnech ke třetímu utkání. Bylo to v obrovském tempu,“ vyzdvihl Pivarník.

„Zároveň je škoda toho neuznaného gólu a faktu, že jsme tak výborný zápas nedotáhli aspoň do vítězství,“ musel rovněž uznat.

Pivarník: Hráče jsem ukliďnoval, aby neudělali nějaký exces
Video se připravuje ...

Hodně se po zápase každopádně řešili rozhodčí, protože domácí hned dvakrát poškodili. „Rozhodčí? Nechci ho rozebírat, jako trenér nemůžete být objektivní, protože jsem to detailně neviděl, proto nechci zbytek komentovat,“ nechtěl se ale zkušený kouč vymlouvat.

Pivarník pak také prozradil, jak se v Plzni snažili hráče před zápasem dostat do varu. „Před zápasem jsme nachystali motivační video, trvalo tři minuty, pustili jsme sestřih jednoho utkání z Ligy mistrů, s dobrou hudbou. Na konci té přípravy měli někteří husí kůži,“ odhalil.

Pomohlo také to, že za týmem přišlo před zápasem nejvyšší vedení klubu. „Měli jsme před tréninkem sezení nahoře (vedení), přemýšlíme, co zlepšit a padl nápad, že se nebudeme před zápasem scházet v kabině, ale raději venku. Musím říct, pan Paclík použil pozitivní motivaci, řekl, že věří v postup, že umíme hrát a aby odvedli dobrý výkon, ze kterého se můžeme odrazit dál. Bylo to krátké a výstižné,“ zakončil Pivarník.

Kopic: Říkali jsme si, že se musíme vys*at na kritiku
Video se připravuje ...

Matějů po konci v LM: Můžeme si za to sami, na rozhodčího bych to neházel
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud