Tomáš Podvín
22. listopadu 2016 • 23:15

Bláznivá bitva Dortmundu s Legií! 12 gólů, vtipná hrubka i snový návrat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak tohle bylo něco! Zápas Ligy mistrů mezi Borussií Dortmund a Legií Varšava se proměnil v nevídanou přestřelku. Takovou ještě milionářská soutěž nezažila. Favorit nakonec vyhrál 8:4. A fanoušci se skutečně bavili. Parádní góly, ale také hrubky a navrch úchvatný návrat Marca Reuse. To vše bylo na programu.



Jako první se překvapivě radovali hosté z Polska. Útočník Legie Aleksandar Prijovič předvedl parádní šajtli, kterou obstřelil stínujícího obránce a míč zapadl nechytatelně k tyči. Jenže radost hostujícím hráčům moc dlouho nevydržela.

VIDEO | Krásný gól Legie na 1:0

Dortmund se do toho totiž pořádně obul a přišla na řadu ďábelská pětiminutovka. Tu režíroval záložník Shinji Kagawa, který se prosadil dvakrát během dvou minut. Na oba góly mu přihrával mladý Ousmane Dembélé.

Chvíli poté přišel třetí zásah. Nutno dodat, že s velkým přispěním hostujícího brankáře. Radoslaw Cierzniak totiž vyboxoval míč po standardní situaci nešikovně do domácího Nuriho Sahina a od jeho brady se míč odrazil do branky. 3:1.

VIDEO | Obří chyba brankáře a Sahinův gól na 3:1

Nikdo nemohl tušit, že tohle byla teprve rozcvička. Hostující Legia, která v minulém zápase Ligy mistrů uhrála šokující remízu 3:3 s Realem Madrid, se totiž nevzdala. Ve 24. minutě snížil svým druhým gólem Prijovič na 2:3.

Jenže síla Dortmundu je skutečně obrovská. Pět minut po snížení to dokázal opět mladý Dembélé, jenž zvýšil na 4:2. A za další tři minuty vybuchl stadion popáté. Tentokrát ovšem ještě více, trefil se totiž Marco Reus.

VIDEO | Reus se vrátil po zranění a hned se trefil

Německý reprezentant, který nastoupil s kapitánskou páskou, se na hřiště vrátil po půl roce. Dlouhá pauza se na něm ale vůbec nepodepsala. Reus měl velkou chuť a ve druhém poločase to hráči Legie poznali ještě dvakrát.

Ano, Reus nakonec zaznamenal hattrick. Druhý gól dal hned po přestávce, třetí v nastavení. Mezitím ovšem nuda také nebyla. Za domácí se totiž trefil Felix Passlack a dvakrát dostali míč do sítě také hosté.

Suma Sumárum, Dortmund porazil Legii 8:4. Dvanáct gólů v jednom zápase ještě přitom Liga mistrů nikdy neviděla. Na tento večer se proto jen tak nezapomene.

Mimochodem, zajímavý je pohled na indivudální statistiky domácích borců. Marco Reus 3+1, Ousmane Dembélé 1+3, Shinji Kagawa 2+1. Tomu se říká ofenzivní síla. A to ještě nejlepší střelec Dortmundu Pierre-Emerick Aubameyang přišel na hřiště až v 70. minutě...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud